Kde začít - 16. 09. 2008 16:50Ahoj, chtěl bych si udělat AFFko a přemýšlím o Mostě nebo o Kolíně,je tu nějaký nováček co dělal AFF v těchto lokalitách? Jde mi hlavně o přístup instruktorů po dokončení kurzu, dost se tady probírala laxnost instruktorů co se týče dohledu na nováčky,já bych měl raději nad sebou pevnou ruku. Přece jen nejsem už nejmladší a živím rodinu,tak bych chtěl mít jakousi jistotu,že to dělám dobře a doletím na zem zdráv.
Chtěl bych skákat jen pro radost ,pár víkendů,tak 30-40seskoků za sezónu,je taky někdo takový,nebo všichni trávíte týden co týden na letišti? Díky Radek
| | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Clouseau
Uživatel •••••
Re:Kde začít - 16. 09. 2008 20:38Já dělal loni AFF v Mostě. Přístup mám podobnej protože taky nejsem nejmladší a živím rodinu. Když jsem vlezl jednou do letadla bez kontroly od instruktora tak jsem měl průser. Pak už jsem si to netroufnul i kdyz jsem mel instruktora vytáhnout od oběda... To platí všeobecně, hlídají si nás všichni instruktoři (myšleno v dobrým). Navíc Pokud víc fouká nebo nejsou vhodný podmínky tak nás řídící seskoků nepustí do letadla, i kdyby to bylo poloprázdný. Otevírání a přistávání taky bedlivě sledováno, takže pokud něco nebylo OK tak hned po seskoku máš pohovor... Ale zas krom pár modřin se mi nikdy nic nestalo (a to jsem docela průserář) a je to dost hodně zásluha instruktorů a řídících seskoků.....
Hanka
Správce Admin
Re:Kde začít - 16. 09. 2008 21:01Ahoj,
provádíme AFF výcviky v Kolíně. Pokud máš zájem, podívej se na www.AFFcentrum.cz. Kolín jsme si pro výcvik vybrali zejména pro dostatek náhradních přistávacích ploch (je to rovina, travnatá přistávací dráha a v širokém okolí letiště je spousta rovných polí).
Létáme s L-410, ve které je dostatek prostoru pro kontrolu studenta i před výskokem a hlavně je to pohodlné letadlo.
Péče o studenta by měla být samozřejmost pro každého instruktora se zdravým rozumem. Reference může podat buď zde některý z našich mnoha studentů, nebo se můžeme sejít osobně v Praze nebo na letišti v Kolíně.
Některá videa z jednotlivých AFF seskoků lze najít na našich stránkách nebo na stream.cz (uživatel Lojzek).
Hanka
Radyme
Uživatel •
Re:Kde začít - 17. 09. 2008 05:27Ahoj, já jsem skákal jeden tandem v Příbrami,dva v Mostě a několikrát jsem se byl podívat v Mladé Boleslavi a všude jsou ty víkendy dost hektické. Vše se podřizuje tandemům,všichni někam pospíchají,doufám,že instruktor si na mne čas udělá. V Kolíně jsem ještě nebyl,ale kamarád co se mnou měl jít dělat kurz považuje Kolín za nejlepší. Já se zase bojím,že čím větší drop zona tím tam bude větší mumraj.Někdy se přijedu podívat do Kolína a dáme řeč. Přístup jaký popisuje Clouseau by mi vyhovoval,alespoň pro začátek.
Gondo
Správce Admin
Re:Kde začít - 17. 09. 2008 10:24To máš těžké. AFF se skáče v podstatě jen na velký DZ, které mají letadlo schopné bez problémů létat do 4000 m a takové DZ jsou zase existenčně závislé na tandemech. Letiště, kde by se věnovali jen AFF výcviku sportovců a tandemy by neprovozovali prostě nenajdeš. Chce to najít nějaký vyvážený poměr, aby se jedno nedělalo na úkor druhého. K tomu skákání pro radost: já až donedávna skákal úplně stejně, jak popisuješ. Tedy ne že bych teď už neskákal pro radost, jen jsem přidal na tempu. Samozřejmě to jde, 30-40 skoků za rok je krásná pararekreace a znám ze svého okolí více lidí, kteří skáčou právě takhle.
Análek
Uživatel ••••
Re:Kde začít - 17. 09. 2008 13:49Ahoj, jak Gondo psal na velkych DZ se skace hodne tandemu pac ty tu DZ zivy. Jinak co se tyka PB je AFF v pohode mozne absolvovat bez stresu jak ty pises treba u Gejzy ktery se ted venuje hlavne studentum AFF a ZV. Takze pokud to mas blizko na PB tak sse treba i ozvi
Radyme
Uživatel •
Re:Kde začít - 17. 09. 2008 18:43Díky kluci za info, věřím,že při AFF se mi budou intruktoři věnovat,ale jde mi spíš o první skoky po AFF,to budu asi dost vyvalenej.Včera jsem se dozvěděl ,že kamarádovi co měl dělat AFF se mnou to zatrh doktor,tak na to budu sám.
Chápu,že tandemy jsou kšeft,a proto hledám DZ jak píše Gondo,kde je to tak nějak vyvážené,a budu mít také šanci se dostat do letadla aniž by odpadl nějaký tandem. Jedině skákat ve všední den,to by mohl být větší klid.
Jinak jsem z Neratovic a do PB to mám přes Prahu ,do Mostu je to stejně daleko,ale rychlejší a do Kolína to je nejblíž.Musím vybírat i s ohledem na to ,že se vlastně uvážu na domovskou DZ svého instruktora na dobu než si vyskáču kategorii C.
Happyjumper
Uživatel ••
Re:Kde začít - 17. 09. 2008 20:14Hele Radyme, každej tady ve fóru ti bude doporučovat své zázemí, to je bezdiskuze jasné. Nej pro tebe je zajet si tam či tam a pokecat, poklábosit ne s instruktory, ale s žáky. Taková pohodička v den, kdy nespěcháš a máš na to hodně času, bude to správné. Ostatní ti řeknou: jen u nás je to nej. Jestli seš z Prahy, vybírej hlavně mezi lokalitami Příbram nebo Klatovy. Je to nejen blízko, ale pohybují se tam i zkušení lidé a jde o dropzony s nějakou zaběhlou zkušeností a tradicí. Info ale sosej hlavně od žáků, aff ti dnes udělá kde kdo. Tak ti držím palce a ať se ti mezi námi líbí
Happyjumper
Uživatel ••
Re:Kde začít - 17. 09. 2008 20:48Ještě Kolín,tam by to taky bylo vhodný
Mezzanine
Uživatel ••••••
Re:Kde začít - 18. 09. 2008 13:49Klatovy jsou fajn,ale zase tam není provoz celou sezónu(teda myslím z SC-7) a taky to není úplně blízko.Tak nevím,jestli je to nejvhodnější místo pro začátek.A vůbec,skáčou tam třeba česky mluvící AFF instruktoři?