Hledání

Přihlášení

Home arrow Fórum
Re:chyby/zlozvyky pri pokrač. výcviku (stabil. FF. - 26. 07. 2008 00:44 Goldik27> ...Pri max poctu 3 seskoky denne, musime na celou klasickou osnovu prijet na letiste minimalne 12x, na AFF kurz nam staci cca 4x...
ano, toto je problem nekterych DZ, kde kdyz se za cely den dostanu 3x do letadla, tak muzu byt jeste rad. pritom nekde neni problem udelat i 6-7ks/den a to i z AN-2, ktera se do 3km hrabe pomalu. otazka je, jestli prumerny clovek je schopen nebyt nebezpecny svemu okoli po 10 seskocich. uz jsem zazil, kdyz si pred otviranim padaku presne nade mnou o 50m vyse vesele nekdo padal a ja musel misto otvirani rychle odklouzat. nejak u skakani v rychlosti vycviku nevidim vyhodu. pokud je nekdo dobrej, ma na to vlohy a vede ho dobry instruktor, tak asi si klidne dela AFF a dostane "A" treba po 5ti seskocich. prirovnal bych to delani si ridicaku ve Formuli-1. myslim ze 99% zaku to moc neda, prestoze je to bude asi bavit.
PS: vyskok do polohy je jasny. ale nemusis se na polohu tak soustredit, kdyz mas 4km, nejak to instruktor/ty srovnas behem padu.

hors,Wolfíček,skyborka> souhlasim. kazde ma svoje. u klasiky je vic moznosi nacviku rieseni nestandardnich situaci a zavad. volnych padu si clovek jeste uzije dost.

Petr> zazil jsem holku, ktera po 3 seskoku byla jak kapr ve vode. me to trvalo pres 30 seskoku, nez jsem to zlomil a zacal skakat uvolnene (skacu rekreacne a nedovolim si tvrdit ze nejak supr a je mi to jedno. bavi mne to, neohrozuju ostatni a parta je dobra)

Příspěvek editován: VasekB, v: 26. 07. 2008 00:54
  | | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Re:chyby/zlozvyky pri pokrač. výcviku (stabil. FF. - 26. 07. 2008 06:56 Vašku, četl jsi někdy předpisy? Fakt si myslíš, že A se dá získat po 5 skocích????
Re:chyby/zlozvyky pri pokrač. výcviku (stabil. FF. - 26. 07. 2008 10:50 VasekB napsal:
Goldik27> ...Pri max poctu 3 seskoky denne, musime na celou klasickou osnovu prijet na letiste minimalne 12x, na AFF kurz nam staci cca 4x...
ano, toto je problem nekterych DZ, kde kdyz se za cely den dostanu 3x do letadla, tak muzu byt jeste rad. pritom nekde neni problem udelat i 6-7ks/den

Udělat 6-7 seskoků za den není problém pro vycvičeného skokana, žák smí skákat max. 3 seskoky za den.

Cituji V-PARA-1:
Během jednoho dne může parašutista provést nejvýše:
  • cvičenci základního výcviku 3 seskoky s dvouhodinovou přestávkou mezi nimi

• sportovci do splnění kategorie 5 seskoků

• kategorie A, B 10 seskoků
Re:chyby/zlozvyky pri pokrač. výcviku (stabil. FF. - 26. 07. 2008 11:01 Napíšu i můj názor k tématu:
Sám jsem prošel klasickým základním výcvikem (dokonce několikrát ) a nic proti němu nemám.
Ovšem musím přiznat, že lidé po absolvování AFF byli oproti nám, lanařům se stejným počtem seskoků, o dost jinde. Je docela rozdíl se v tom vzduchu plácat sám a něco si tam zkoušet, co instruktor nevidí. Říká se, že jeden seskok s instruktorem a kamerou s následným rozborem a vysvětlením chyb vydá za 30 samostatných seskoků a já tomu naprosto věřím.
Když se mě dnes někdo zeptá, který typ výcviku je lepší, musím odpovědět: nic proti lanu, je to bezva zábava, ale pokud pro tebe není problém zaplatit AFF, jdi do něj.
Re:chyby/zlozvyky pri pokrač. výcviku (stabil. FF. - 28. 07. 2008 09:23 To VasekB: nikomu svuj nazor nevnucuji, jen jsem nabidl alternativni pohled na vec. At chceme nebo nechceme, tak komercionalizace v nasem sportu je dle meho nazoru uz jasna. To ze s AN2 udelas na sve (nevim jake) home DZ 7 startu jeste neznamena, ze jsi tyto v plne vysi poplatil. Jeste porad existuji nejake dotace z ACR a to letadlo urcite take neni vase ... a pokud chce v trznim svete nekde neco zlevnit (vlastni seskoky) musi na tom na druhe strane nekde vydelat (tandemy, ZV,AFF ...). Ziskani opravneni (H,AFF,T), take neni zrovna levna zalezitost, ale to jen tak na okraj.
Mozna by nebylo od veci, aby jsi vyplnil nejake udaje do sveho profilu na tomto webu ...