Re:Vítkov - 29. 12. 2009 19:21Análek napsal: ono je asi treba rozlisovat jeste typ seskoku. clovek ktery ma 3000 seskoku na rychlem padaku by se s nim asi nemel trefovat na 70x20 a clovek co ma 3000 seskoku na velkem padaku na presnost by s nim nemel machrovat uprostred Vltavy...
To VasekB: A kdo jiny by se v tomto pripade mel na rychlem padaku trefovat na plochu 70x20 nez clovek s 3000 seskoky? Clovek se 160ti seskoky? To jsem videli jak dopadlo. Ten clovek byl z tech vsech co tam skakali nejzkusenejsi co se tyka rychlych padaku...
chtel jsem tim rict, ze lidi co pouzivaj rychle padaky, tak zrovna netrenuji presnost pristani a zase lidi co pouzivaji padak na presnost na nem nedelaji swoopy. tim nechci rict, ze to nejde a ze to dobry/zkuseny parasutista treba nedokaze (a nekteri ukazali, ze to dokazou). stejne jako na bezkach nelezes na sjezdovu a na sjezdovkach si nejdes zabehat na pole, tak i padak a misto pristani by mel clovek volit s rozumem. hlavne kdyz jdu neco ukazat divakum. prestoze to byla soukroma akce, ktera mela potesit hlavne ucastniky, nikoliv divaky, bylo to na verejnem miste a nedopadlo to moc dobre, coz parasutizmu neudelalo moc dobrou reklamu ;o( nekteri z divaku po prvnich narazech pristavajicich o zem znechucene odchazeli a jeden z prihlizejicich to komentoval, ze chtel zaplatit tandem, ale po tom co videl, tak ani nahodou.
| | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Hanka
Správce Admin
Re:Vítkov - 29. 12. 2009 20:46to LT: problém je v tom, že ať sem účastníci akce napíší cokoliv, bude to hlavně voda na mlýn těm, kterým se to hodí do krámu. Vědoma si skutečnosti, že cokoliv řeknu, může být zneužito proti mně, nejsem moc ochotna sdílet zážitky. Ale OK, třeba si mne teď sežerte
Nemohu mluvit za ostatní, těch se budeš muset zeptat sama. Za sebe můžu říct, že seskok to byl prostě... boží. Chtěla jsem hlavně udělat fotky ze vzduchu, upustila jsem z plánované dvojky a šla sólo. Fotky docela vyšly. Na seskok jsem si vzala Hopa 155, na kterém mám zatížení 1,1 a na kterém jsem zvyklá skákat. Vítr skoro nefoukal. Plocha na přistání zas tak malá nebyla, nicméně pro takto omezený prostor v podstatě bez možnosti náhradní přistávací plochy by volba vrchlíku určitě neměla směřovat mezi swoopovací mašiny Nicméně pokud vím, na těchto vrchlících skákali vesměs instruktoři a pokud má k tomu někdo výhrady, měl by je směřovat k nim. Každopádně přistání před Národní památník docela adrenalin. Radost ze seskoku mi ale dlouho nevydržela. Ono bezmocně zírat na člověka, jak se sype do žulového zábradlí, není nic moc
Co si z toho vzít pro sebe (píšeš, že příklad odrazuje)? Nechtít příliš mnoho příliš rychle. Pro takovýto seskok je třeba dostatek zkušeností (seskoky) a soudnosti. Soudnost je vůbec něco, co v poslední době postrádám. Nejen ve skákání, ale ve společnosti vůbec. Protože pokud ti chybí soudnost a zkušenost, nezbývá než spoléhat na štěstí. A jak řekl jeden moudrý pán, štěstí je fajn věc, když hraješ poker. Ale při skákání je v sázce tvůj život. Což je OK, pokud se nespoléháš pouze na to štěstí.
Pokud chce někdo dělat hon na čarodějnice na fejsbůku, prosím. Ale domnívám se, že tady jako kdekoliv jinde platí: po bitvě každý generál. Přeji brzké zotavení zraněným.
Jinak Horsi - myslím, že řešení je nasnadě. Omezit tyto seskoky kategorií nebo počtem seskoků (celkem a za rok). Ale - kdo to bude určovat?
Re:Vítkov - 29. 12. 2009 22:05Já myslela,že už to je omezený kategorií a počtem seskoků,to mě docela překvapuje,že to ještě není.
hors
Uživatel ••••••
Re:Vítkov - 29. 12. 2009 23:50to mezzanine: ne, ze to jeste neni. ono UZ to neni.
LT
Uživatel ••
Re:Vítkov - 29. 12. 2009 23:54Hanko, díky za tvé vyjádření a přeju, aby tě za to nikdo nekamenoval
Je možný se někde podívat na tvoje fotky z tohohle vítkovskýho seskoku, popř. ze seskoku na Letnou? LT
Příspěvek editován: LT, v: 30. 12. 2009 09:35
VasekB
Uživatel ••••
Re:Vítkov - 30. 12. 2009 09:41LT napsal: Hanko, díky za tvé vyjádření a přeju, aby tě za to nikdo nekamenoval
Je možný se někde podívat na tvoje fotky z tohohle vítkovskýho seskoku, popř. ze seskoku na Letnou? LT<br /><br />Příspěvek editován: LT, v: 30. 12. 2009 09:35