Al
Uživatel
 •••
|
Špatná zkušenost .... - 26. 03. 2008 18:04
Celou zimu jsem projížděl a sledoval všechny česko-slovenské webovky a pátral po nějaké solidní nabídce prodeje postroje se ZP.Přednostně jsem hledal postroj od výrobce MarS, protože jsem do teďka skákal na marsu a měl jsem v něm novej MPAAD, kterej nelze instalovat do zahraničních postrojů. Okolo Vánoc se na různých web stránkách objevil inzerát o prodeji kompletu mars, včetně HP,bez AAD,za přijatelnou cenu. Prodával jej klučina z Karlovarska, což je pro mne přez celou republiku, tak k vůli vzdálenosti jsem váhal. Na webu nového pořád dohromady nic moc, tak jsem si pro tento komplet v lednu vyjel.Prodávajíci na mně působil hodně solidně a pohodářsky, navíc mi přijel do Prahy naproti, nebylo co řešit.Komplet jsem si zakoupil, moc se mi líbil a musím přiznat, že takový postroj od marsu jsem ještě neviděl.Už z fotek z netu na mě působil trošičku designem kopírovaný javelin ( s nadsázkou) Nadšený z nového kompletu jsem kontaktoval dealera z firmy MarS, přez kterého jsem si nechal dělat u výrobce v Jevíčku na tomto postroji úpravy. Ale!!!!, přišlo hořké zklamání... O +/- 2 týdny později mě dealer kontaktoval, že není něco v pořádku, že musí postroj dát na expertízu do výroby... Cítil jsem ve vzduchu problém a ne ledajakej. Nemýlil jsem se. Na druhej den telefon: "MarS Jevíčko,máme pro Vás špatnou zprávu!Vámi zakoupený postroj je falzifikát,spíchnutej doma na koleně.Je udělanej moc šikovně, to se musí nechat,ale kompletovanej z náhradních dílů více výrobců.(parachute de france,mirage,mars). Informační etiketa výrobce na vnitřní části obalu hlavnho padáku byla dodatečně všita.Postroj neabsolvoval žádné zátěžové zkoušky.Kromě toho byl tímto člověkem(nebo skupinou) ušit i kontejner hlavního padáku, freeback a výtažý padáček záložáku.Tento systém je nezpůsobilý, při použití přímo ohrožující život parašutisty!" No řeknu vám, mráz mě přejel po zádech. "No a představte si, ten člověk se sem do těch papírů od postroje ještě hrdě podepsal, že tyto úpravy vykonal." Věděl jsem, že v dokladech figuruje jméno pana Blahouta. Ostatně prodávající mi o tomto "schopném a šikovném" kutilovi vyprávěl samé dobré zkušenosti, ale že si tuto zakázku u něj objednal, protože v západních čechách se jméno pana Blahouta těší dobré pověsti, jakožto "tuningářem" ošumtělých a starých postrojů,nějak opomněl zmínit. Já osobně si myslím, že ani on sám netušil, že není něco v pořádku. Jak by taky nemohlo být, vždyť pan Blahout je rigger, že. Tímto textem si nechci postěžovat, že jsem přišel o peníze. Protože jsem o ně taky nepřišel. Chci tady tím textem upozornit všechny ty, které to zajímá, že se i mezi paragány dějí pěkné svinstva. Představa, že Karlovarští a já nevím bůhví kdo ještě skáče s panem Blahoutem na zádech, je hrozná, až děsivá. A to prej svezl údajně i Topolánka na "svém" spíchnutém tandemu. Ale to vím "jen" z doslechu. Zas od jiného Karlovarského "paragána". GOOD LUCK, SKYDIVERS !!!
|