skyborka
Uživatel
 •
|
Re:chyby/zlozvyky pri pokrač. výcviku (stabil. FF) - 25. 07. 2008 10:36
Goldik27: podľa toho, čo si napísal, talent práveže máš
čo sa týka AFF, zvládnuť predpísané úlohy za tých 10 zoskokov ešte nie je tak veľa, ale viem o prípadoch, že študenti boli už pri 24. zoskoku AFF a stále určité úlohy nezvládali (niekoľko dôkazov je napr. na youtube). čiže celý kurz si platili dva-trikrát?
s rozbormi zoskokov máš pravdu; inštruktor sa k zoskokom vyjadruje len málokedy a stručne ("ten výskok do polohy bol ukážkový"..."otvorila si príliš skoro"..."príliš rýchle pohyby rúk" atď.), takže pri zádržkách sa zrejme celkovo nejako veľmi neanalyzuje a študenti si robia stále tie isté chyby (niekto ich tu označil za samoukov, tiež sa občas tak cítim ) za jednoznačnú výhodu pomalšieho výcviku však považujem možnosť nácviku riešenia neštandardných situácií a závad. táto možnosť síce existuje aj pri AFF, ale mám pocit, že by sa mi v takom prípade nahustilo množstvo nových situácií (výška 4000 m, voľný pád, stabilizácia, ploché otáčky, samostatné otváranie a i. a k tomu napr. ešte rozmotávať závity...) postupne sa mi to asi lepšie vstrebáva.
|