Hledání

Přihlášení

Home arrow Fórum
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 Následující > Konec >>
Mladá Boleslav 21.6.2009 - 21. 06. 2009 22:01 http://www.novinky.cz/krimi/171770-dvojici-parasutistu-se-v-mlade-boleslavi-neotevrel-padak-oba- zemreli.html

Tandem to uz je fakt moc...
  | | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Re:Mladá Boleslav 21.6.2009 - 21. 06. 2009 22:53 Je to hrozné, ale asi panika tandempasažéra udělala své, možná.
Nějak mám pocit, že už je moc špatných zpráv najednou.
Re:Mladá Boleslav 21.6.2009 - 22. 06. 2009 23:18 http://www.aces-high.cz/pages/akce.htm
Re:Mladá Boleslav 21.6.2009 - 23. 06. 2009 18:39 http://www.aecr.cz/786-predbezna-zprava-o-parasutisticke-nehode/
Re:Mladá Boleslav 21.6.2009 - 24. 06. 2009 08:53 Upřímnou soustrast rodinám, které ztratily své nejbližší při této tragédii. Především tedy rodině pasažérky

Rád bych se zeptal jako laik, neskokan a absolvent tandemu zdejšího skákajícího osazenstva na tuto událost.

Jestli rozumím správně té předběžné zprávě, kterou vydal inspektor, tak se z nějakého důvodu neotevřel hlavní padák. Tandempilot na to reagoval jeho odhozem, přičemž to se nepovedlo a jeden konec zůstal připojen k postroji, takže tam na tom vláli a do toho otevřel záložák, což vedlo k zamotání a konci.

Nechci tu ukřižovávat tandempilota, ale pokud je to tak, nemohl celou situaci vyřešit nůž, který někteří skokani běžně nosí připevněn ke svým postrojům? Na nahmátnutí nože, odříznutí popruhu a otevření zálohy muselo být fůru času při otevírání v 1 500 m.

Jak říkam, jsem laik a prosím o vysvětlení, tak se na mě nikdo prosím nezlobte. Proč tedy nemají všichni nebo minimálně tandempiloti, kteří přijímají tu vrcholnou zodpovědnost na cizí život povinnost mít nože? Vždyť se k tomuto účelu speciálně vyrábí a závady s "poruchou" odhozu jsou taky známé - viz Klatovy kolik let zpátky.
Re:Mladá Boleslav 21.6.2009 - 24. 06. 2009 10:09 Nůž patří k povinné výbavě jak sportovních, tak tandemových padáků, takže ho samozřejmě měl.
Problém byl jinde. Padák se otevřel, ale šel do rotace. Odhoz proběhl v pořádku, oba volné konce se odpojily od postroje. Pravý volný konec ale zůstal zachycený za postroj, toto by nožem vyřešit nemohl. Podle vyjádření Vlastimila Bláhy, tandemového inspektora, Pepa závadu řešil do poslední chvíle s chladnou hlavou.
Re:Mladá Boleslav 21.6.2009 - 24. 06. 2009 10:18 To Asmon: Je od vas nechutne nejakym zpusobem na tomto webu selektovat miru vasi soustrasti.
Predbezne zprave vydane inspektorem rozumite spatne.
A k tem nozum, mame je predepsany predpisem a vsichni je nosime, i tandempiloti, nekteri z nich dokonce dva.
Re:Mladá Boleslav 21.6.2009 - 24. 06. 2009 10:49 Gondo: díky
Goldik27: promiňte, ale přijde mi trochu nespravedlivé, že na každém parawebu je článek o tom, že tragicky zahynul jeden z Vás, že nebyl sám se nikde nepíše. Snad to nebude znít moc krutě, ale pro mě je rozdíl, když odejde zkušený skokan, který ví proč to dělá a pasažér, který skok třeba dostal jako dárek od přátel a eventuelní nebezpečí si měl šanci uvědomit až při podepisování onoho formuláře na letišti, kdy už "nebylo cesty zpět".
Re:Mladá Boleslav 21.6.2009 - 24. 06. 2009 11:33 To Asmon: Vazeny pane, opravdu nevim, kde se bere v nekterych lidech tolik arogance. V uvodu i zaveru Vaseho prispevku pisete, ze jste naprosty laik. Proc se tedy pokousite nekoho kritizovat v oblasti, ktera je vam naprosto cizi? Z ceho vyvozujete, ze ten konkretni tandempilot nemel nuz? Bylo to snad ve zminene zprave uvedeno? Nebo to psali v Blesku?

Za vas postreh, ze se da k reseni zavady pouzit nuz, jsem vam samozrejme vdecen, stejne jako za objev, ze se vyrabi specialni noze pro parasutisty....

Opravdu netusim, jaky incident v Klatovech mate na mysli. Ale to vy asi taky ne, co?

Ohledne te selektivni soustrasti si myslim presne to same jako Goldik27. Je to od vas nechutne.
Re:Mladá Boleslav 21.6.2009 - 24. 06. 2009 11:54 Dají se tím nožíkem vůbec přeřezat volný konce?
Myslel jsem že je to dimenzovaný jen na šňůry...
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 Následující > Konec >>