Gondo
Správce
 Admin
|
Re:CANOPY THERAPY - 10. 04. 2007 15:57
Nejsi sám, kdo se mě snaží přesvědčit, že kurs je přínosný. Zrovna dneska jsem na toto téma debatoval s Análkem. Můžete mít i pravdu, ale jak jsem psal Análkovi: "Já ti k tomu prostě nějak mám averzi. Mluvil jsem i s klukama, co tím kurzem prošli a nikdo nebyl nadšený, že skáče bezpečněji, ale z toho, že to super sviští. V PB byl loni a předloni obecný trend zmenšování u nezkušených skokanů. A místo aby je instroktoři uzemnili a zatrhli jim to, tak je v tom ještě podporují a pořádají kurzy v rychlém přistávání. Dojel na to např. Honza Kadič, který létal na padáku, na který neměl a nikdo mu to neřekl. Zažil jsem i jiná letiště a vím, že jinde se k tomu přistupuje jinak. Pokud někdo bez zkušeností měl cukání na malý padák, nebo začal zkoušet rychlá přistání, tak ho místní instruktoři rychle vymezili do správných mezí. Třeba se už poučili, ale nemyslím že by se tam tak rychle změnili. Všichni zastánci kurzu tvrdí, jak se tam učí pomalé a bezpečné přistávání ze směru. Já když se ale podívám na jakékoliv fotky, které se po kurzu zveřejní, tak jsou tam rozmazané šmouhy z rychlých přistání, max. velikost vrchlíku 120, případně se to ještě okoření figurami typu blind man, aby ten swoop nebyl taková nuda... Ale je to jen můj názor."
A ještě:
"Jestli to je jak říkáš, tak tomu sami organizátoři dělají špatnou propagaci. Pokud zveřejní článek "Fotky z Canopy therapy" a je to plné swoopů a popisků "Jirka Kudrna na Katana 107" tak to pro zájemce s padákem o velikosti 200 sqft jasně znamená: to není pro mě, co bych tam dělal. Oni sami to navenek prezentují jako závody v narychlování a ne kurz bezpečného pohybu na padáku."
Možná bude, Goldíku, problém v tomhle. Už jsem na webu Příbramáků četl několik článků o CT, viděl spoustu fotek, ale žádnou, kde by byl někdo s velikým padákem. Pokud to má být kurz bezpečného pohybu na padáku, tak to tak navenek rozhodně nepůsobí. Jedna za všechny:
|