Re:Erpužice - kritika, co jiného - 01. 11. 2007 10:41"Všichni víme, že všechny nehody byly zapříčiněny lidskou chybou a cílem této diskuse je, aby se o těchto chybách hovořilo" pak tedy nechápů to kategorické zavrhnutí kulatých padáků jako nespolehlivé a nebezpečné techniky?!
| | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Al
Uživatel •••
Re:Erpužice - kritika, co jiného - 01. 11. 2007 14:43Neodsuzuju OVéPéčka, ale padákový systém bez možnosti integrace AAD. Jde o bezpečnost. To je těžké pochopit?
Al
Uživatel •••
Re:Erpužice - kritika, co jiného - 01. 11. 2007 15:04A docela mě zaujala poznámka ukazující o výsadek licencových paragánů do bouřky. Otázka k zamyšlení: Na palubě letadla byli přítomni parašutisti s licencemi Ž,A, B a nikdo jiný, zkušenější? Letadlo je od startu do 20 min.max v náletu. Za 20 min. se v našem rovníkovém pásmu nemění počasí tak dramaticky, aby i okem zkušeného parašutisty nebylo možné předvídat počasí na příštích cca 30 minut. Takže ať mi nikdo nevykládá, že parašutisti za příznivého počasí, kdy na obzoru nebyl mrak tvořící hrozbu nepříznivého počasí, nasedli do éra a za 20 minut vyskakovali do sraček a všechny to hrozně překvapilo, co jim to ten řídící mohl udělat. Hahahahahaha, dovolte se mi zasmát. Každopádně zúčastněným patří dík za další kladnou popularizaci našeho sportu.
Wolfíček
Uživatel ••••
Re:Erpužice - kritika, co jiného - 04. 11. 2007 14:43Ježkovi voči to se mi snad zdá. Opravdu vedete perfektní debatu. Prostě holčina nepoužila záložák a tím je konec. Můžeme se akorád zaobírat proč k závadě došlo a jak se tomu příště vyvarovat, ale na nějaké kdyby při závadě už je pozdě. Od toho je tady výcvik a pokud vím tak se závadu snažila řešit, ale prostě na boj o život měla málo času a zkušeností. Ruku na srdce kdo z nás při prvním skoku by byl schopen řešit takovou složitost.Prostě strašlivá a smutná smůla.
domka
Uživatel •••
Re:Erpužice - kritika, co jiného - 06. 11. 2007 12:42Wolfíčkovy woči
Wolfíček
Uživatel ••••
Re:Erpužice - kritika, co jiného - 06. 11. 2007 12:47 HAHAHA
Lukáš
Uživatel •••
Re:Erpužice - kritika, co jiného - 06. 11. 2007 20:42Já jsem šel, už druhý seskok cvičný záložák. Skákal jsem na OVP-80 a ůlohu jsem splnil.
scrat
Uživatel •
Re:Erpužice - kritika, co jiného - 06. 11. 2007 20:54Jasně, pak ale víš, že cvičný otevření záložáku na óvépéčkách je stejný jaký bys dělal při závadě na pomalý rychlosti, kdy nad sebou máš aspoň částečně nalitej vrchlík kterej tě brzdí a ty máš víc klidu a času na otevření záložáku. Ale z informací, který jsou zatim k dispozici jsem pochopil, že ta holčina měla závadu na vysoký rychlosti a její řešení se prostě natrénovat nedá, když to přijde tak je to buď a nebo.
Al
Uživatel •••
Re:Erpužice - kritika, co jiného - 06. 11. 2007 23:59Přesně tak, scrate. Spousta lidí tady nechápe, že důvodem, tady v tomto fóru, je prosazení AAd při všech druhů ZV, u AFF je to samozřejmostí a při skákání po delší přestávce !!!!
cocik
Uživatel •
Re:Erpužice - kritika, co jiného - 07. 11. 2007 16:55znova musim pripomenout svoji znamou story, jak jsem v 16 letech skakal na OVP-68 ja
celou dobu pred seskokama nas skolili na odhoz s tim, ze nemame do hlavniho padaku otevirat zalozak, protoze tu je riziko zamotani (tj. nejdriv cervena, pak stribrna - nikdy naopak) ... chvili pred samotnym seskokem nas v rychlosti u nejakyho ohniste preskolili na to, ze budeme mit zalozak na brise a ze v pripade nutnosti pristaneme na dvou padacich
no a co cert nechtel, pri druhym seskoku jsem mel snuru pres prostredek vrchliku ... cca 15 sekund mi trvalo, nez mi vubec doslo, ze nejakou zavadu mam a ze bych ji mel zacit resit (nad sebou jsem mel nafouknutej padak, ale tocil se a uprostred byl prepulenej) ... dalsich 20 sekund jsem byl posranej strachy, jestli mam otevirat zalozak a co budu delat, kdyz se zamotaj, jak nam pri vycviku rikali ... no a pak uz jsem byl stejne moc nizko, takze jsem se radsi soustredil na to, abych zastavil rotaci a udelal poradnej parakotoul ... byla to fakt rana
AAD je jiste super vec, ale tady by mi nebylo vubec platny ... proto se primlouvam za PORADNEJ VYCVIK, kterej ODPOVIDA VYBAVENI a teprve potom na nejaky zachranny pristroje ... kdyz to srovnam s tim, jak nas pak skolili u jiny paraskoly na kridlo, bylo to nebe a dudy (za vetrnyho pocasi nas oblikli do postroje, vytahli hlavni padak, drzeli nas za nohy a nechali ho nafouknout a primo na padaku jsme zkouseli ruzny typy zavad - zamotany snury, zaseklej slider...)