cocik
Uživatel
 •
|
Re:Erpužice - kritika, co jiného - 07. 11. 2007 16:55
znova musim pripomenout svoji znamou story, jak jsem v 16 letech skakal na OVP-68 ja
celou dobu pred seskokama nas skolili na odhoz s tim, ze nemame do hlavniho padaku otevirat zalozak, protoze tu je riziko zamotani (tj. nejdriv cervena, pak stribrna - nikdy naopak) ... chvili pred samotnym seskokem nas v rychlosti u nejakyho ohniste preskolili na to, ze budeme mit zalozak na brise a ze v pripade nutnosti pristaneme na dvou padacich
no a co cert nechtel, pri druhym seskoku jsem mel snuru pres prostredek vrchliku ... cca 15 sekund mi trvalo, nez mi vubec doslo, ze nejakou zavadu mam a ze bych ji mel zacit resit (nad sebou jsem mel nafouknutej padak, ale tocil se a uprostred byl prepulenej) ... dalsich 20 sekund jsem byl posranej strachy, jestli mam otevirat zalozak a co budu delat, kdyz se zamotaj, jak nam pri vycviku rikali ... no a pak uz jsem byl stejne moc nizko, takze jsem se radsi soustredil na to, abych zastavil rotaci a udelal poradnej parakotoul ... byla to fakt rana
AAD je jiste super vec, ale tady by mi nebylo vubec platny ... proto se primlouvam za PORADNEJ VYCVIK, kterej ODPOVIDA VYBAVENI a teprve potom na nejaky zachranny pristroje ... kdyz to srovnam s tim, jak nas pak skolili u jiny paraskoly na kridlo, bylo to nebe a dudy (za vetrnyho pocasi nas oblikli do postroje, vytahli hlavni padak, drzeli nas za nohy a nechali ho nafouknout a primo na padaku jsme zkouseli ruzny typy zavad - zamotany snury, zaseklej slider...)
Příspěvek editován: cocik, v: 07. 11. 2007 17:02
|