Hledání

Přihlášení

Home arrow Fórum
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 Následující > Konec >>
Re:JAKO VĚZEŇ VLASTNÍHO KLUBU - 17. 08. 2008 17:51 Ahoj přátelé.
Když čtu jakými problémy se zabýváte a jaké na to máte názory, nestačím se divit.

1) Na jedné straně se Martin zajímá kam se poděl jeho příspěvek 1000,- následně se dozvím, že je bývalým místopředsedou klubu. Nepředpokládám, že klub má každý rok 25 nových členů a proto nevím proč vůbec podsouvá příspěvek 3.000,-
Jako bývalý místopředseda by mohl vědět, že 25.000,- ročně je pro minimální částka na pokrytí režie klubu.

2) Martin neví jaké má z příspěvku výhody, následně vyjde najevo, že dostal od klubu bezúročnou půjčku (kterou údajně nesplácí..)

3) Martin chce skákat ale nemůže, protože mu v tom brání jeho instruktor - není opravdu nic jednoduššího než změnit klub a instruktora, nebo jak radí Gondo - skákat bez členství v klubu. Co se však týká dalších Gondových názorů - mám z toho trochu mrazení. Když si přečtete rozbor parašutistických nehod a narazíte na tragickou nehodu, tak v 90% případů došlo k porušení až několika článků směrnic. Osobně zastávám názor, že pokud se skáče v souladu se směrnicemi tak je to bezpečné, pokud se směrnice začnou obcházet a porušovat může to časem dojít až k tragédii.
Souhlasím s názorem Gonda, že "instruktora který se pod tebe podepíše seženeš vždycky". Je to bohužel pravda a takovým instruktorům se někdy dívím. Podepíše se pod žáka kterého nezná a tím za něj přebírá odpovědnost. Neví na čem skáče, jak je na seskok připraven, kdo mu udělal kontrolu balení, a určitě opomene žáka zkontrolovat před nástupem do letadla - vžyť se jen podepsal, aby dotyčný mohl skákat...
Pro takového instruktora je opravdu lepší, zavolat instruktorovi dotyčného žáka a trochu se na něj poptat... V tomto směru souhlasím plně s názorem Lukáše a Instruktora, i s poznámkou o "Hlíně v nose".
Gondo zřejmě ještě nemá oprávnění instruktora a potřebnou zodpovědnost za žáky...

4) K doživotnímu zákazu se snad nemusím vyjadřovat. Chudák Martin je asi dost soudný, aby uznal, že to co napsal je nesmysl

5) Martin napsal: "Můj problém je ten že jsem ještě v kat. Ž. a vlastně ještě nevím co opravdu musím a co můžu na co mám právo atd." Martine, stáhni si z internetu V-PARA-1 a přečti si ji - bude se ti to taky hodit, až budeš dělat zkoušky na kat. A

Na závěr mne pobavil názor, který napsal Al.
Osobně si nemyslím, že kecičky Instruktora nikoho nezajímají Vždyť Instruktor psal jen obhajobu na nařčení z prvních článků - i když to trochu zbytečně rozpitvával.

Souhlasím s Al ve věci dodržování předpisů a zodpovědnosti instruktorů. Tím ovšem sám vyvrací názor Gondyho..

Co se týká zmiňovaných malých paraklubů, které Al pozoruje.. Nevím jak začal skákat samostatný Gondo, ale myslím si, že ani on ani Al a ani spousta ostatních by se ke skákání vůbec nedostala, nebýt právě "malých" paraklubů.
Zkus se dnes v běžné DZ zeptat na to, jak bys mohl po právě skočeném tandemovém seskoku začít se skákáním.
Bude ti nabídnut kurz AFF a možnost koupě padáku. Takže měla by to být pouze záležitost podnikatelů a jejich příbuzných...? Jenže, bude mít takový podnikatel jednout zájem dělat instruktora a vést žáky? To ukáže zřejmě budoucnost.

Na závěr bych rád vyjádřil svůj názor na přecházení mezi kluby. Když náš klub v minulosti někdo požádal o přijetí za člena s tím, že v jeho vlastním klubu mu házejí klacky pod nohy, vždy se ukázalo že se jedná o člověka, který stávajícímu klubu spíše škodil a ani v jednom případě jsme takového "zájemce" o členství nepřijali.
Pro takového člověka je opravdu lepší zůstat bez členství v jakémkoliv klubu. Opět se ale musím zamyslet nad tím, kam by skydiving spěl, kdyby existovali pouze skokani na vlastní noze...

A komunismus v klubech? To snad ne?! Každý má přece právo vlastní volby...
  | | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Re:JAKO VĚZEŇ VLASTNÍHO KLUBU - 18. 08. 2008 10:14 Radek napsal:
není opravdu nic jednoduššího než změnit klub a instruktora, nebo jak radí Gondo - skákat bez členství v klubu. Co se však týká dalších Gondových názorů - mám z toho trochu mrazení.
...
Souhlasím s názorem Gonda, že "instruktora který se pod tebe podepíše seženeš vždycky". Je to bohužel pravda a takovým instruktorům se někdy dívím.

Tomu moc nerozumím. Nejdříve píšeš, že máš z mých názorů mrazení a následně napíšeš že s mým názorem souhlasíš.
Navíc - nejde o žádný můj názor, pouze jsem popsal realitu, tak jak to ve skutečnosti chodí.
Gondo zřejmě ještě nemá oprávnění instruktora a potřebnou zodpovědnost za žáky...
Nemám.
Nevím jak začal skákat samostatný Gondo, ale myslím si, že ani on ani Al a ani spousta ostatních by se ke skákání vůbec nedostala, nebýt právě "malých" paraklubů.
Začal jsem skákat ve velké paraškole, ovšem v době, kdy AFF nebylo nijak rozšířené. Dnes tam dělají AFF stejně jako klasický ZV.
Re:JAKO VĚZEŇ VLASTNÍHO KLUBU - 18. 08. 2008 10:38 Nemá smysl reagovat na veřejnou korespondenci mezi M. a Instr.

Jen jsem měl pocit, že bych se měl ohradit proti Al názoru kdy zobecňuje fungování malých paraklubů. Z mé osobní zkušenosti mi to přijde spíš naopak a tyto kluby nabízejí více osobní přístup všem nováčkům. Jestli mohu být konkretní a uvést malé porovnání, tak v našem malém klubu se nováčci již po několia seskocích učí balení a dříve či později si pod dohledem instruktora (který si vždy udělá čas) každý zabalí. A na druhou stranu znám několik parašutistů z "velkých klubů" s XX seskoky a kat.A, kteří si nezabalí, ne že by nechtěli, ale prostě nemají s kým, nemají šanci...
Zároveň dodávám, že je to opět jen a jen o lidech.

Příspěvek editován: sbinda, v: 18. 08. 2008 10:43
Re:JAKO VĚZEŇ VLASTNÍHO KLUBU - 18. 08. 2008 11:52 sbinda napsal:
Nemá smysl reagovat na veřejnou korespondenci mezi M. a Instr.

Jen jsem měl pocit, že bych se měl ohradit proti Al názoru kdy zobecňuje fungování malých paraklubů. Z mé osobní zkušenosti mi to přijde spíš naopak a tyto kluby nabízejí více osobní přístup všem nováčkům. Jestli mohu být konkretní a uvést malé porovnání, tak v našem malém klubu se nováčci již po několia seskocích učí balení a dříve či později si pod dohledem instruktora (který si vždy udělá čas) každý zabalí. A na druhou stranu znám několik parašutistů z "velkých klubů" s XX seskoky a kat.A, kteří si nezabalí, ne že by nechtěli, ale prostě nemají s kým, nemají šanci...
Zároveň dodávám, že je to opět jen a jen o lidech.

Tak s tím musím souhlasit. Konkrétně to s tím balením jsem zažil sám. Přijel jsem skákat na Moravu a tam se hodně divili, že s kategorií B si nedokážu zabalit.
Měl jsem možnost vidět zblízka fungování jednoho malého moravského klubu a to byl hodně "rodinný" přístup.
Re:JAKO VĚZEŇ VLASTNÍHO KLUBU - 18. 08. 2008 12:42 Zdravím a souhlasím s názorem "sbindi". Nemá cenu reagovat na korespondenci mezi M. a instr. Aby zde nedocházelo dále ke zbytečným spekulacím. Celá tato diskuze je totiž kompletně k ničemu. "Instruktor" reaguje na příspěvěk "Martina" v domění, že jde o bývalého místopředsedu klubu. Že se jedná o jiného Martina už ho bohužel nenapadlo Komentář "insruktora" je tedy v tomto případě zkreslený a pokud chcete dál rozvíjet diskuzi, zaměřil bych se třeba jen na otázku student vs. instruktor apod.
Re:JAKO VĚZEŇ VLASTNÍHO KLUBU - 18. 08. 2008 16:23 Pro mě je spíš téma na další diskuzi fakt, že si nějaký držitel kat. B neumí zabalit.

1) je to jeden z předpokladů pro získání kat. A,
takže jaxte to áčko vlastně udělali?

2) vymlouvat se na poměry v klubu/ na dz je ptákovina.
kdo má o informace zájem, najde si k nim cestu sám.
koneckonců balit tě nemusí nutně učit instruktor, ale i jakýkoliv "obyčejný" parašutista nebo balič.
Takže jaxto sbindo myslel s tím, že někdo nemá šanci??

3) naprosto chápu skutečnost, že člen 4 way při tréninku nebo komerční skokan nemá čas si balit a radši zaplatí baliče. Chodí to tak všude na světě. Každý- bez ohledu na zaměření, kategorii a ratingy- by ale měl vědět jak na to! Jinak přijde den (někde na malé DZ s cessnou nebo na zimním provozu) kdy bude za idiota.
Re:JAKO VĚZEŇ VLASTNÍHO KLUBU - 18. 08. 2008 18:22 hors napsal:
Pro mě je spíš téma na další diskuzi fakt, že si nějaký držitel kat. B neumí zabalit.

1) je to jeden z předpokladů pro získání kat. A,
takže jaxte to áčko vlastně udělali?

Horsi, to je jednoduché. Naučili jsme se balit kvůli přezkoušení na A a to jsme u zkoušek také předvedli. Nikdy jsme ovšem nebalili v paraškole padáky, na kterých jsme skákali, od toho tam byli baliči. Zdůvodnění bylo takové, že je potřeba aby se komplety točily velkou rychlostí mezi výsadkami a nám jako žákům by balení trvalo neúměrně dlouho. Jako další důvod se uvádělo to, že když tyto padáky zkoušeli balit žáci, tak došlo několikrát k popálení vrchlíku. Balit proto směli jen pověření baliči.
Když se člověk naučí balit kvůli zkouškám a pak to nepoužívá, tak z toho samozřejmě vypadne. Proto jsem při návštěvě jiného letiště "neuměl balit" i když jsem měl B. Nejspíš bych to zabalil, ale ta jistota tam nebyla.
K balení jsem se v podstatě dostal až s pořízením vlastního kompletu.
Re:JAKO VĚZEŇ VLASTNÍHO KLUBU - 19. 08. 2008 07:44 Ahoj,
myslím, že netřeba poučovat jaké jsou podmínky pro udělení kategorie A... Jen jsem chtěl, z vlastní zkušenosti, přidat můj osobní postřeh v rozdílu mezi malým a velkým klubem. Pointu vystihl Gondo. Jestli je to jinak, necháme se přesvědčit.
Podstata už vychází právě z velikosti klubu a kolik má instruktor času na každého člena, obzvláště když "jistota" balení je věcí víkendů, ne víkendu.
Mnou použité spojení "nemá šanci" je vytržené z kontextu... kdo chce tak si cestu nějak najde.
Re:JAKO VĚZEŇ VLASTNÍHO KLUBU - 19. 08. 2008 21:22 Pusobive....nicmene ja nevedu svatou valku "MALE DROPZONY PROTI VELKYM" ani naopak. Proti malym klubum nic nemam.
Pouze poukazuji na skutecnost, ze si cim dal tim vic drzitelu kategorii A i vyssich neumi zabalit.
Tvrzeni, ze "podstata vychazi z velikosti klubu" je blbost (nebo jsem to zase vytrhl z kontextu??). Je to o osobnim pristupu a iniciative. Znovu opakuju, ze baleni nemusi vyucovat instruktor, ale v podstate kdokoliv, kdo to umi! Staci se rozhlednout kolem sebe, poptat se.
Re:JAKO VĚZEŇ VLASTNÍHO KLUBU - 20. 08. 2008 06:36 .... abych to shrnul:
Proste kdo chce aktivne skakat a neumi si sam zabalit, at na zemi ci pres rameno, je nejvetsi "VOKURKA POD SLUNCEM" ... jednou ta situace jiste nastane, kdy to bude potrebovat. Nerkuli, ze si v pripade nestandartniho otvirani muze nadavat tak akorat sam sobe. A sportovcu, kteri chodi z letadla do letadla, u kterych je potreba nechat si zabalit nutnost, je jako safranu. Vetsinou jen na velkych komercnich DZ a jedna se o lidi, kteri to umeji. Ostatni maji na zabaleni relativne dost casu. Kdo se chce naucit balit, ten se to nauci, nemusim kvuli tomu byt zrovna na letisti, staci kousek mista, kde se da natahnout padak. Nemusi u toho byt instruktor, staci si to nechat vysvetlit a pak treningem ziskat potrebnou rutinu.
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 Následující > Konec >>