Kde si udělat ZV z Anduly? - 03. 12. 2008 03:51Zdravím,
dotáhl jsem pár (3, 4, možná nás bude víc) kamarádů k tomu, že na si jaře či v létě příštího roku udělají volný víkend a půjdou na základní výcvik (a já si skočím s nimi). Jenže řeším takový problém - kde?
Protože bych chtěl aby to bylo nejlépe z An-2 a ta jak vím na větších letištích už moc nelétá.
Já osobně jsem dělal ZV v Kolíně u Olympu, kde Andula létá (či létala?), docela to tam znám a viděl bych to jako nejlepší možnost, ale bohužel nevím jak je to s budoucností Olympu, takže sháním pro jistotu nějaká jiná letiště. An-2 proto, že nás bude víc, protože je to taková "romantika" , protože se mi to z ní prostě líbilo. Třeba z Turbíka to už právě není ono (pro ZV) si myslím.
Taky řeším přístup instruktorů k žákům, chci aby to bylo v naprosté pohodě (tak se podělte prosím o zkušenosti), nechci nějakou starou školu, někoho kdo jim to bude znepříjemňovat či podobné, chci, aby z toho měli zážitek a nejlépe, aby ve skákání třeba i nějakým způsobem pokračovali.
Jelikož já osobně mám 22 seskoků z letošní sezóny (10 volných pádů), tak počítám s tím, že mě po více než půl roce nikdo na víc než na lano nepustí (no, co se dá dělat, já se k těm volňáskům zase proskáču ), ale aspoň na tom budu stejně jako oni
Poraďtě mi prosím kde by bylo nejideálnější v dnešní době AFF kurzů si udělat klasický základní výcvik?
Kolín - ??? Most - nevím jestli se tam ZV vůbec dělá, ale z PACu bych to asi nechtěl Příbram - tam zase není Andula (myslím tedy) Jihlava - ta mě napadla, že by byla docela vhodná (An-2 tu myslím je), ale nemám s tamním letištěm žádné zkušenosti.
Chtěl bych aby to bylo někde v okolí 100km kolem Prahy, dál ne, proto automaticky vypouštím třeba Kunovice nebo podobné. Ale klidně bych bral i nějaké menší letiště, je mi to jedno.
Hodně se mi líbilo např. ve Strunkovicích n/Blanicí, což je malé letiště, je tam Cessna 207, ta by mi (nám) taky nevadila (není to tak rychlé letadlo), ale zase se do ní nenacpe tolik lidí, chtěl bych abysme šli všichni v jedné výsadce.
Jo a byl bych radši za individuálnější přístup
Předem moc děkuju za odpovědi na tu spoustu otázek a omlouvám se za omyly, jestli jsem nějaké uvedl
Příspěvek editován: Jakub, v: 03. 12. 2008 20:08
| | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Goldik27
Uživatel ••••••
Re:Kde si udělat ZV z Anduly? - 03. 12. 2008 06:34V Pribrami AN-2 je, a ZV na lano zde krom mistniho Skyservice (hl.instruktor - Gejza Klapka www.skyservice.cz ) praktikuji take 1.VPK Plzen ( www.paraclub.cz ), nebo take mistni Paracentrum ( www.paracentrum.cz ). Ovsem je treba mit na pameti, ze 4 lide Andulu nezaplati, tzn. ze je treba se domluvit s nejakou jinou skupinou, pripadne se domlouvat na terminu, kdy probiha ZV u daneho klubu, nebo jejich klubovy provoz .... to plati obecne.
Re:Kde si udělat ZV z Anduly? - 03. 12. 2008 11:26Ahoj, doporučil bych Jihlavu máme tu ZV dost často a nikdo si ještě neztežoval a vracejí se knám) je tu super přátelksý kolektiv , nikdo si na nic nehraje a nepovyšuje se nad ostatníma jak to někde bývá. Zde odkaz: http://www.skydive.ji.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=33
Gondo
Správce Admin
Re:Kde si udělat ZV z Anduly? - 03. 12. 2008 11:43Jakub napsal: Poraďtě mi prosím kde by bylo nejideálnější v dnešní době AFF kurzů si udělat klasický základní výcvik? AN-2 létá na spoustě letišť a dělá se z ní ZV, určitě něco seženeš. Olymp má být od příští sezóny snad právě v Jihlavě (info bez záruky). Jinak např. Hořovice http://www.funjump.cz/.
Clouseau
Uživatel •••••
Re:Kde si udělat ZV z Anduly? - 03. 12. 2008 13:39V Mostě se základní výcvik taky skáče. Je tam na to několik instruktorů, konkrétně třeba Emil Franěk je myslím hoooooodně dobrej instruktor - skákal jsem s ním svůj první tandem Ale skáče se z PACu což je jasný že Andula je prostě Andula....
Jakub
Uživatel ••
Re:Kde si udělat ZV z Anduly? - 03. 12. 2008 14:06Tak fajn, všem moc díky za informace Samozřejmě počítám s tím, že se to bude dělat někde, kde se ta Andula naplní.
Jinak to vidím zatím asi na Jihlavu, která mi připadala nejvhodnější už od začátku.
Ještě se chci zeptat na jednu věc. Moje instruktorka, kterou mám podepsanou v papírech zrovna neskáče např. zrovna v Jihlavě (a nepočítám s tím, že bude i nadále moje instruktorka, pokud začnu zase skákat), tak jestli nebude problém s tím, aby se mě tam někdo ujmul a podepsal se za mě (např. řídící seskoků či jiný instruktor) v té Jihlavě. Jde asi o to, aby si mě tam někdo odzkoušel či se mě zeptal na pár věcí, což asi budou chtít, aby mě vůbec pustili do letadla. Jinak letos mi to šlo v pohodě, stabilky i volný pády (salta, horiz. otočky, rušení polohy a i sedáky jsem v pohodě dělal), hrozně mě to bavilo.
Poslední seskok jsem měl 10.8.2008 a počítám s tím, že skákat půjdem tak někdy na jaře, podle provozu na daném letišti. Jo a těch volňásků bylo 13, když nepočítám stabilky.
Příspěvek editován: Jakub, v: 03. 12. 2008 14:24
Příspěvek editován: Jakub, v: 03. 12. 2008 20:10
Lukáš
Uživatel •••
Re:Kde si udělat ZV z Anduly? - 03. 12. 2008 16:53Ahoj Jakube, no ještě by jste si mohli zaskákat v Hradci Králové. Já tam AN-2 taky mám a výcvik vám klidně udělám kdy budete chtít. Klidně i v týdnu. Já si čas na skákání udělám vždy. Pokud bys měl zájem o Hradec tak se ozvi. Laky
Gondo
Správce Admin
Re:Kde si udělat ZV z Anduly? - 03. 12. 2008 18:03Jakub napsal: Poslední seskok jsem měl 10.8.2008 a počítám s tím, že skákat půjdem tak někdy na jaře, podle provozu na daném letišti. Jo a těch volňásků bylo 13 Ale to by byla obrovská škoda, začínat po sezóně znovu s lanem, když už skáčeš volné. To je úplný nesmysl. Pokud chceš začít jinde, než skáčeš teď, tak se domluv s novým instruktorem. Možná ti dá stabku, ale přece tě nešoupne zpátky na lano Taky není špatné sledovat nějaké zimní provozy a jít si třeba 2x nebo 3x za zimu skočit, abys úplně nevypadl z formy. Domluv se na tom se současným instruktorem.
Jakub
Uživatel ••
Re:Kde si udělat ZV z Anduly? - 03. 12. 2008 18:36To Gondo: OK, tak jo No já osobně bych se viděl třeba taky na tu stabku, ale právě jsem si myslel, že více než půl roku už je docela dlouhá pauza na to, abych šel znovu hned na volňásky, tak počítám s tím lanem. Jde o to, že já nikdy nenaskáču víc, než 20, 30 seskoků za rok - hlavně kvůli penězům... Je asi škoda, že se tak daleko nedostanu co se týče zkušeností, ale zase mě to baví (tedy aspoň letošní sezónu mě to opravdu bavilo).
EDIT: I když abych pravdu řek, ta stabka je zrovna úloha, která mě docela štvala - neumím počítat :-D no a ještě se přetahovat s tou stabilkou (prohejbat se)... no prostě si tím musím projít znova, co se dá dělat
To Lukáš: Díky Lukáši, ještě je dost času do jara, mě osobně je úplně jedno kde a z čeho si skočím, jde mi jen o ty kamarády, kteří půjdou na ZV, takže určitě se po HK ohlédnu a případně bych se ozval, kdybych měl zájem, ještě jednou díky
Příspěvek editován: Jakub, v: 03. 12. 2008 18:44
Gondo
Správce Admin
Re:Kde si udělat ZV z Anduly? - 03. 12. 2008 19:31Jakub napsal: Jde o to, že já nikdy nenaskáču víc, než 20, 30 seskoků za rok - hlavně kvůli penězům... Je asi škoda, že se tak daleko nedostanu co se týče zkušeností, ale zase mě to baví (tedy aspoň letošní sezónu mě to opravdu bavilo). Spousta lidí to tak dělá a je to v pohodě. Prostě rekreační sport. Určitě narazíš na někoho, kdo bude tvrdit, že když nenaskáčeš minimálně 50 za rok, tak by ses na to měl vykašlat. Nenech se tím otrávit.
I když abych pravdu řek, ta stabka je zrovna úloha, která mě docela štvala - neumím počítat :-D no a ještě se přetahovat s tou stabilkou (prohejbat se)... no prostě si tím musím projít znova, co se dá dělat Známá věc. Volné jsou snadnější než stabka. Ten padáček je mrcha Ale pro začátečníky dobré, sice se kývají a točí, ale jsou zády nahoru