Hledání

Přihlášení

Home arrow Fórum
černý humor - 20. 07. 2011 11:04 Nikdo přece nemůže věřit tomu, že by někdo chtěl získávat "body". Jak již bylo řečeno, jedná se o černý humor. A ten skutečně není pro každého. A jestliže není pro mne, znamená to snad, že musím moralizovat ostatní, že není ani pro ně? Když se to někomu nelíbí, ať si do toho klubu nedává přístup (myšleno původní klub, který nemá s tím na FB co dělat).

Už jste někdy vyprávěli vtipy z koncentračních táborů? Až je řeknete před někým, komu v nich zemřeli přímí příbuzní, uděláte ze sebe pořádného pitomce. Pro někoho takový vtip není eticky přijatelný, ačkoliv se ho osobně přímo nedotýká. Ale určitě to neznamená, že bychom měli černý humor zakázat nebo odsuzovat.

Na závěr jedna citace z wikipedie
"Černý humor je druh humoru, který nachází komično v drastických a tíživých situacích, jako jsou válka, utrpení a smrt.....
...Černý humor a jeho konkrétní projevy se často pohybují na hraně společenského vkusu či přípustnosti"

Včera jsem zrovna slyšela vtip: "Jaký je rozdíl mezi židem a skautem? Žádný, oba jedou na tábor"
Mně to vtipné nepřijde, ale ani mne to nepohoršuje.
Proč některé vtipy někomu připadají k popukání, zatímco jinému zase přijdou trapné? Je fakt, že člověk s černým smyslem pro humor se asi častěji ve svém životě setká s nepochopením, ale je na druhé straně, aby si uvědomila buď neznalost faktů, případně inteligence nebo to, že jednoduše není schopná (či v případě zdejších diskutérů ochotná) přijmout fakt, že se jedná o nadsázku.

Nemám v úmyslu se dále účastnit této debaty, neboť je mnohem snazší se přidat na stranu hysterického davu, než používat vlastní rozum.

Ať vám to skáče a neberte se tady tak vážně ,

Hanka
http://AFFcentrum.cz
  | | Správce zakázal anonymní příspěvky.

Témata Autor Datum
class="sectiontableentry2">  thread link
černý humor
Hanka 20. 07. 2011 11:04
thread link
thread linkthread link Re:černý humor
Filip 20. 07. 2011 12:12
thread link
thread linkthread linkthread link Re:černý humor
Gondo 20. 07. 2011 12:20
thread link
thread linkthread linkthread linkthread link Re:černý humor
Filip 20. 07. 2011 12:39
thread link
thread linkthread linkthread linkthread linkthread link Re:černý humor
Gondo 20. 07. 2011 13:06
thread link
thread linkthread linkthread linkthread linkthread linkthread link Re:černý humor
Análek 20. 07. 2011 13:26
thread link
thread linkthread linkthread linkthread linkthread linkthread linkthread link Re:černý humor
Moni 20. 07. 2011 13:29
thread link
thread linkthread linkthread linkthread linkthread linkthread linkthread linkthread link Re:černý humor
Moni 20. 07. 2011 13:34
thread link
thread linkthread link Re:černý humor
Petr 20. 07. 2011 12:31