černý humor - 20. 07. 2011 11:04Nikdo přece nemůže věřit tomu, že by někdo chtěl získávat "body". Jak již bylo řečeno, jedná se o černý humor. A ten skutečně není pro každého. A jestliže není pro mne, znamená to snad, že musím moralizovat ostatní, že není ani pro ně? Když se to někomu nelíbí, ať si do toho klubu nedává přístup (myšleno původní klub, který nemá s tím na FB co dělat).
Už jste někdy vyprávěli vtipy z koncentračních táborů? Až je řeknete před někým, komu v nich zemřeli přímí příbuzní, uděláte ze sebe pořádného pitomce. Pro někoho takový vtip není eticky přijatelný, ačkoliv se ho osobně přímo nedotýká. Ale určitě to neznamená, že bychom měli černý humor zakázat nebo odsuzovat.
Na závěr jedna citace z wikipedie "Černý humor je druh humoru, který nachází komično v drastických a tíživých situacích, jako jsou válka, utrpení a smrt..... ...Černý humor a jeho konkrétní projevy se často pohybují na hraně společenského vkusu či přípustnosti"
Včera jsem zrovna slyšela vtip: "Jaký je rozdíl mezi židem a skautem? Žádný, oba jedou na tábor" Mně to vtipné nepřijde, ale ani mne to nepohoršuje. Proč některé vtipy někomu připadají k popukání, zatímco jinému zase přijdou trapné? Je fakt, že člověk s černým smyslem pro humor se asi častěji ve svém životě setká s nepochopením, ale je na druhé straně, aby si uvědomila buď neznalost faktů, případně inteligence nebo to, že jednoduše není schopná (či v případě zdejších diskutérů ochotná) přijmout fakt, že se jedná o nadsázku.
Nemám v úmyslu se dále účastnit této debaty, neboť je mnohem snazší se přidat na stranu hysterického davu, než používat vlastní rozum.
Re:černý humor - 20. 07. 2011 12:12Hanka napsal: Jak již bylo řečeno, jedná se o černý humor.To je opravdu velmi zajímavý způsob, jak omlouvat cynické chování pár jednotlivců
| | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Gondo
Správce Admin
Re:černý humor - 20. 07. 2011 12:20Filipe, já už nevím co s tebou? Rozvířil jsi tu debatu která je naprosto zbytečná a nikam nevede. Ty nehledáš žádné řešení, jen rýpeš. Na FB ti to asi nestačilo, tak jsi to ještě překopíroval sem. Debatu snad již všichni považují za uzavřenou. Tobě je ale asi líto, že už to končí, tak rýpeš stále dál. Buď piš příspěvky konstruktivní, tak aby byly o něčem, nebo toho nechej. Ale mám pro tebe řešení: označ tuhle debatu, CTRL+C, najdi si další web, CTRL+V. Tady už nepruď. Uděláš to ještě jednou a dostaneš ban. Pokud chceš posílat smysluplné příspěvky, tak jsi samozřejmě vítán, jako kdokoli jiný. Howg!
Petr
Uživatel ••
Re:černý humor - 20. 07. 2011 12:31Každý z nás někdy řekl něco jako: "ten sousedovic kluk si brzy namele hubu, když jezdí autem jako blázen", ale sestavovat a zapisovat žebříček adeptů na nehodu mi nepřipadá normální a s černým humorem to nemá nic společného.
Filip
Uživatel ••
Re:černý humor - 20. 07. 2011 12:39Gondo napsal: Uděláš to ještě jednou a dostaneš ban.Sem s ním Zřejmě nedokážeš nic jiného, než banovat sobě nepohodlné lidi, kteří ukazují, co děláš za jejich zády :whohoo:
Cynický/černý* humor [* nehodící-se škrtněte]
Příspěvek editován: Filip, v: 20. 07. 2011 12:47
Gondo
Správce Admin
Re:černý humor - 20. 07. 2011 13:06Filip napsal: Gondo napsal: Uděláš to ještě jednou a dostaneš ban.Sem s ním Jak je ctěná libost, máš to mít. Filip opustil naše řady. Pobyl s námi celý jeden den. Zaregistroval se včera jen proto, aby sem kopíroval debaty z jiných diskuzních serverů a psal štvavé příspěvky. Doufám, že nikomu není líto, že už si od něj nic nepřečte.
Análek
Uživatel ••••
Re:černý humor - 20. 07. 2011 13:26Skoda Gondo. Nejak jsem porad jeste neprisel na to kdo Filip je a celkem by me to zajimalo )))
Re:černý humor - 20. 07. 2011 13:34a jinak se mají všichni rádi, paragánský svět je taková pohledná vesnice s občasnými šarvátkami, jak už to v životě bývá. "Slunce v duši"