Tybou
Uživatel
 ••
|
helma - 16. 08. 2012 12:27
Zdravím, chtěl bych požádat místní skákající osazenstvo o radu ohledně helmy 
Jsem víceméně čerstvě po ukončení kurzu AFF. No dobře, někteří z vás považují AFF za rychlokvašky, ale to asi nebude předmětem flamewar v tomhle příspěvku, aspoň doufám zatím nemám vůbec nic svého, tudíž přijedu na letiště vždy "nahý". Pominu-li padák, půjčuji si kombinézu, helmu, brýle a výškoměr. Nevím jestli mi současné nadšení vydrží, takže bych hned z počátku pravděpodobně nechtěl utrácet "majlant" za hyper super mega cool helmu nebo svou vlastní kombinézu. Přesto bych rád něčím začal, takže helma bylo první, co mě napadlo.
Četl jsem tu články o helmách i některé příspěvky, prošel jsem si nejpoužívanější výrobce přileb. Slyšel jsem i osobně na letišti názory, že když jako student skáču s vodáckou helmou, tak není důvod si hned v začátku kupovat Crenera 
Když se oprostím od toho, že ty profi parahelmy jsou hezký a určitě dobrý + lehký + jánevímcoještě, tak by mě zajímal skutečně rozumný názor na to, jakou jinou levnější helmu bez potíží zakoupit a používat. Ano, je mi jasné, že by neměla mít výstupky nebo spony (jako mají třeba lyžařské), měla by být lehká (takže ne motorkářské), neměla by vzadu na krku mít pevný límec (kvůli záklonu hlavy při volném pádu)... no ale co dál? Zatím nepoužívám akustický výškoměr, studenstká "vodácká" helma ho taky nemá...
Je možné tedy s klidem doporučit nějakou jinou helmu? Když se mrknu třeba na stránky lyřařské helmy (tyjo, nedělám, reklamu, že ne?) nebo vodácké helmy, tak vidím i takové, které by se TŘEBA použít pro začátky daly...
A nebo ne?
Příspěvek editován: Miiichal, v: 16. 08. 2012 13:06
|