Hledání

Přihlášení

Home arrow Fórum
Trenažér dopadů, je u nás ještě nějaký funkční ? - 14. 04. 2013 22:47 Je u nás, nebo v blízkém zahraničí ještě nějaký funkční trenažér výskoku a dopadů tzv. "ptákotrh" ?
  | | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Re:Trenažér dopadů, ... - 15. 04. 2013 21:14 nikdy jsem to nevidel nazivo, ale zda se ze minimalne armada neco takoveho ma
http://www.acr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/paragani-tvrde-drou-73815/
Re:Trenažér dopadů, je u nás ještě nějaký funkční ? - 15. 04. 2013 23:59 Nové město nad Metují, tam je. Ve fotogalerii jsou i nejaky fotky (v albu zakladni vycvik)
www.parasport.cz
Re:Trenažér dopadů, je u nás ještě nějaký funkční ? - 16. 04. 2013 08:32 Trenažerů je po republice myslím celkem dost. A jsou asi i po technické stránce funkční. Z mého okolí Nové Město nad Metují, Hranice, Chrudim a i "moje" Ústí nad Orlicí. Z toho našeho jsme skákali naposledy na silvestra. Problém je ten, že tato zařízení vznikala tak nějak divoce v době svazarmu. Zařízení nema žádnou dokumentaci, žádné revize, kolaudaci, je to nepojistitelné, ... legislativně asi vůbec ani neexistují a používání pro výcvik bylo zastaveno už za Aeroklubu ČR po úrazu cvičence a následném soudním procesu. Myslím že je nereálné je legislativně uvést do chodu. Pokud si z něj někdo chce na vlastní riziko skočit, klíče mu půjčím.
Re:Trenažér dopadů, je u nás ještě nějaký funkční ? - 19. 04. 2013 10:12 Když mi bylo asi 12, ještě za totáče, tak mě z toho na Dětském dni nechali soudruzi skočit, zážitek Dnes nemyslitelné.
Re:Trenažér dopadů, je u nás ještě nějaký funkční ? - 24. 08. 2013 10:29 Já vím jen o tom na civil.letišti v Chrudimi, ale přijde mi dost orezlý a stojí ve vzrostlé trávě. Zřejmě už ho jako spoustu jiných v republice nikdo nerozchodí. škoda, protože já i spousta kamarádů bysme do toho šli jen tak pro spestření. A myslím si že tenhle nácvik NA SUCHO měl pro nováčky něco do sebe. Každopádně díky JirkoviH za nabídku, přes Ústí párkrát v roce projedu, tak bych kdyžtak předběžně poslal soukr.zprávu tady na 4000cz. Ještě jedna otázka: je potřeba mít na to svůj postroj nebo to má něco svého nebo jak to vlastně fachá? V chodu jsem to totiž nikdy neviděl (jen matně v TV).