Katarína
Uživatel
 •
|
Re:helma - 12. 05. 2014 14:13
Ahoj, můžete mi poradit s výběrem helmy pls Jsem sice teprve v průběhu AFF ale postupně si chci pořídit vlastní výbavu. Četla jsem různé názory, že začátečníkům postačí vodácká helma, do které lze namontovat jednoduše pípák apod. Touto cestou se ale vydat nechci. Dělám parašutismus tak chci helmu určenou pro tento sport. Stejně bych pak časem investovala do lepší výstroje, tak proč to neudělat hned a ušetřím tak čas i peníze. Momentálně je mým největším dilema zda koupit integrálku nebo přilbu otevřenou. Integrálka se mi zamlouvá hlavně z důvodu ochrany obličeje před zraněním a taky zde odpadá nošení plastových brýlí, po kterých mám pak ještě nějakou dobu otlačený obličej. Slyšela jsem taky názor, že je integrálka prý lepší pro létání v tunelu. Asi bych brala Airgun Vega http://www.airgun.cz/eng/zoom.php?id=h010-1 Je to celouhlíková helma s vysokým ochranným faktorem a čelní sklo má navíc speciální úpravu proti mlžení a tříštění skla. Líbí se mi také, že jde o český výrobek (proč nepodpořit ekonomiku ) a případné reklamace by snad byli rychlejší. Nicméně je dle výrobce tato helma určená hlavně pro RW skokany… tak nevím, zda nešlápnu vedle. Může mi někdo vysvětlit, proč jsou všechny helmy určené pro studenty nebo FF otevřeného typu? Díky moc!
Příspěvek editován: Katarína Stančíková, v: 12. 05. 2014 14:14
|