Patrioti - 26. 01. 2010 10:18Podíval jsem se na výsledky ankety a musím říct, že skokani v ČR jsou fakt patrioti. Ten náskok, se kterým vede turbík je neuvěřitelný...a že to brigo natřelo pilatusu a twin otteru je taky mazec. Btw. člověk si těžko představuje jinou zemi, kde lidi skáčou radši z anduly než ze skyvana
| | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Gondo
Správce Admin
Re:Patrioti - 26. 01. 2010 10:52Výsledky ankety vypadají podle toho, z čeho se u nás nejvíc skáče. To jsem čekal. Přece jen je u nás spousta lidí, kteří si z Twin Otteru neskočili. Ale že vede AN-2 před Skyvanem mě taky překvapilo.
Hanka
Správce Admin
Re:Patrioti - 26. 01. 2010 19:23No přiznejte se, kdopak hlasoval pro PAC? Vzdyt si tam clovek ani nema sanci zkontrolovat "kliky", je tam zmacklej vic jak sardinka, do dveri moc lidi taky nejde... Nerozumim tomu, co z PACe dela natolik oblibene letadlo. Neni lepsi se napr. v prazdnem skyvanu postavit az k pilotum a pak se rozebehnout (pripadne roztancovat valcikem - mohu doporucit ) ... a hop! ???
Horsi, brigouse chapu - je v tom prece jenom dobrodruzstvi. A treba takova An-2 ma podle mne jedinou vadu na krase - ze nema zadni rampu (i tu vysku naletu bych u ni ozelela, ale rampu ne - jak to ero nema zadni rampu, tak to uz proste neni ono )...
Ale jak se ze slusneho skydivera stane pacofil, tomu tedy nerozumim (snad mu muze imponovat ta blizkost a intimita ostatnich skydiveru, skydiverek i tech doposud nerozhodnutych...)
PS= Gondo, psal Ivan, ze ti v ankete chybi balon!!!
hors
Uživatel ••••••
Re:Patrioti - 26. 01. 2010 20:30To Hanka: oni jsou u nás lidi těma turbíkama a andulama rozmazlený. je tu málo cessnových dzs. v C- 206 v šesti lidech, nebo v Pilatusu(i Finistu) v deseti, si taky zkontroluješ leda kulový. To se PACe nechci zastávat, ale tak to prostě je. No a hlasovali pro něj mostečáci, to je přece jasný, ne? Ad brigo: já jsem své skákací začátky prožil převážně s brigem- a to i v nejtužší zimě- takže v tom dobrodružství nevidím a děkuju osudu za klatovskou 182 s topením a dveřmi. Hmm balon...to by tu musel být třeba i Blaník nebo UL.
Dino
Uživatel •
Re:Patrioti - 27. 01. 2010 10:39Seskok z Blanika nema chybu, na kridle se bezne nesedi... Nechci tu nejak polemizovat, ale hodne lidi nema na to, porad rubat ze ctyristadesitky a jsou radi aspon za toho brigouse.
tuton
Uživatel ••
Re:Patrioti - 29. 01. 2010 20:33Ja v zivote skakal akorat z AN2, Brigadyra a z klatovske Cessny 182. S takovymi miniaturnimi zkusenostmi jsem se ankety ani nezucastnil. A abych rekl pravdu, ani mezi temi tremi stroji neumim zatim vybrat jednoznacneho favorita. Andulu vnimam jako klasiku, mam z ni nejvic ze sveho mala seskoku a tak. Brigouse si uzivam, je z nej peknej vyhled a dobre se mi z nej vyskakuje. A Cessna? Na ty se mi nejvic libi, ze je v 1000m (vejs jsem s ni zatim neletel) temer okamzite a taky se mi z ni dobre skace - mylsim samozrejme solo seskoky. Chci tim ale hlavne naznacit, ze hodne lidu muze mit obdobne zkusenosti jako ja a spis na danou otazku odpovedelo nikoliv nejoblibenejsim, nybrz v jejich pripade nejpouzivanejsim typem letadla... Ale treba jsem se svou hypotezou uplne mimo.
Hanka
Správce Admin
Re:Patrioti - 31. 01. 2010 20:02Jojo, je to urcite tak, jak pises, nekteri asi hlasovali pro nejpouzivanejsi letadlo. A omlouvam se vsem, co radi skacou z PACe, nemyslela jsem svuj predchozi prispevek nijak spatne, ostatne plusem tohoto letounu je cena sportovni letenky (narozdil od vrtulniku nebo An-72).
Mimochodem Dino, kde v ČR se da skocit z toho blanika? Takovej seskok musi byt boží!
Re:Patrioti - 01. 02. 2010 11:08Hance: pred par lety jsme se domluvili a udelali provoz z Blanika ve Skutci. Jinak jak me bylo receno, z Blanika se da skocit i ted, ale je to hodne omezene a musi se o to zadat. Kazdopadne to ale stoji zato Staci zavolat treba Noska a rekne ti podminky.
hors
Uživatel ••••••
Re:Patrioti - 01. 02. 2010 15:16Pokud vim, tak loni to delali i v pb. Ja to skakal pred lety v Plasich, ale byla to pakarna- musel u toho byt pritomen inspektor para, pilot musel byt vysazovac a zaroven tusim plachtarsky inspektor...lepsi je najit nejakyho nebojsu plachtare, dat to a hlavne o tom moc nemluvit a NEDAVAT VIDEO NA STREAM A FOTKY NA DVACET WEBOVYCH STRANEK. Kdo se moc pta....
Danysek
Uživatel •••
Re:Patrioti - 05. 02. 2010 14:45Ja coby "prostorove kompaktni" ani s PACem problem nemam