Hledání

Přihlášení

Home arrow Fórum
Patrioti - 26. 01. 2010 10:18 Podíval jsem se na výsledky ankety a musím říct, že skokani v ČR jsou fakt patrioti. Ten náskok, se kterým vede turbík je neuvěřitelný...a že to brigo natřelo pilatusu a twin otteru je taky mazec.
Btw. člověk si těžko představuje jinou zemi, kde lidi skáčou radši z anduly než ze skyvana
  | | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Re:Patrioti - 26. 01. 2010 10:52 Výsledky ankety vypadají podle toho, z čeho se u nás nejvíc skáče. To jsem čekal. Přece jen je u nás spousta lidí, kteří si z Twin Otteru neskočili.
Ale že vede AN-2 před Skyvanem mě taky překvapilo.
Re:Patrioti - 26. 01. 2010 19:23 No přiznejte se, kdopak hlasoval pro PAC? Vzdyt si tam clovek ani nema sanci zkontrolovat "kliky", je tam zmacklej vic jak sardinka, do dveri moc lidi taky nejde... Nerozumim tomu, co z PACe dela natolik oblibene letadlo. Neni lepsi se napr. v prazdnem skyvanu postavit az k pilotum a pak se rozebehnout (pripadne roztancovat valcikem - mohu doporucit ) ... a hop! ???

Horsi, brigouse chapu - je v tom prece jenom dobrodruzstvi. A treba takova An-2 ma podle mne jedinou vadu na krase - ze nema zadni rampu (i tu vysku naletu bych u ni ozelela, ale rampu ne - jak to ero nema zadni rampu, tak to uz proste neni ono )...

Ale jak se ze slusneho skydivera stane pacofil, tomu tedy nerozumim (snad mu muze imponovat ta blizkost a intimita ostatnich skydiveru, skydiverek i tech doposud nerozhodnutych...)

Hanka
http://affcentrum.cz

PS= Gondo, psal Ivan, ze ti v ankete chybi balon!!!
Re:Patrioti - 26. 01. 2010 20:30 To Hanka: oni jsou u nás lidi těma turbíkama a andulama rozmazlený. je tu málo cessnových dzs. v C- 206 v šesti lidech, nebo v Pilatusu(i Finistu) v deseti, si taky zkontroluješ leda kulový. To se PACe nechci zastávat, ale tak to prostě je. No a hlasovali pro něj mostečáci, to je přece jasný, ne?
Ad brigo: já jsem své skákací začátky prožil převážně s brigem- a to i v nejtužší zimě- takže v tom dobrodružství nevidím a děkuju osudu za klatovskou 182 s topením a dveřmi.
Hmm balon...to by tu musel být třeba i Blaník nebo UL.
Re:Patrioti - 27. 01. 2010 10:39 Seskok z Blanika nema chybu, na kridle se bezne nesedi... Nechci tu nejak polemizovat, ale hodne lidi nema na to, porad rubat ze ctyristadesitky a jsou radi aspon za toho brigouse.
Re:Patrioti - 29. 01. 2010 20:33 Ja v zivote skakal akorat z AN2, Brigadyra a z klatovske Cessny 182. S takovymi miniaturnimi zkusenostmi jsem se ankety ani nezucastnil. A abych rekl pravdu, ani mezi temi tremi stroji neumim zatim vybrat jednoznacneho favorita. Andulu vnimam jako klasiku, mam z ni nejvic ze sveho mala seskoku a tak. Brigouse si uzivam, je z nej peknej vyhled a dobre se mi z nej vyskakuje. A Cessna? Na ty se mi nejvic libi, ze je v 1000m (vejs jsem s ni zatim neletel) temer okamzite a taky se mi z ni dobre skace - mylsim samozrejme solo seskoky. Chci tim ale hlavne naznacit, ze hodne lidu muze mit obdobne zkusenosti jako ja a spis na danou otazku odpovedelo nikoliv nejoblibenejsim, nybrz v jejich pripade nejpouzivanejsim typem letadla... Ale treba jsem se svou hypotezou uplne mimo.
Re:Patrioti - 31. 01. 2010 20:02 Jojo, je to urcite tak, jak pises, nekteri asi hlasovali pro nejpouzivanejsi letadlo. A omlouvam se vsem, co radi skacou z PACe, nemyslela jsem svuj predchozi prispevek nijak spatne, ostatne plusem tohoto letounu je cena sportovni letenky (narozdil od vrtulniku nebo An-72).

Mimochodem Dino, kde v ČR se da skocit z toho blanika? Takovej seskok musi byt boží!

Hanka
http://affcentrum.cz
Re:Patrioti - 01. 02. 2010 11:08 Hance: pred par lety jsme se domluvili a udelali provoz z Blanika ve Skutci. Jinak jak me bylo receno, z Blanika se da skocit i ted, ale je to hodne omezene a musi se o to zadat. Kazdopadne to ale stoji zato Staci zavolat treba Noska a rekne ti podminky.
Re:Patrioti - 01. 02. 2010 15:16 Pokud vim, tak loni to delali i v pb. Ja to skakal pred lety v Plasich, ale byla to pakarna- musel u toho byt pritomen inspektor para, pilot musel byt vysazovac a zaroven tusim plachtarsky inspektor...lepsi je najit nejakyho nebojsu plachtare, dat to a hlavne o tom moc nemluvit a NEDAVAT VIDEO NA STREAM A FOTKY NA DVACET WEBOVYCH STRANEK. Kdo se moc pta....
Re:Patrioti - 05. 02. 2010 14:45 Ja coby "prostorove kompaktni" ani s PACem problem nemam