propagačky v záznamníku - 05. 01. 2010 11:38zdravím,
po všech těch diskusích na 4000.cz přicházím s otázkou, která trápí lidstvo už roky - totiž jak si psát do záznamníku seskoků propagačky? Totiž jde o to, jestli do kolonky "dropzone" vyplnit místo startu nebo místo přistání? Dřív jsem si psala místo přistání (jak vlastně přeložit slovo "dropzone" - jako místo, kam seskakuju?), ale např. v Úštěku přece není žádná dropzone, a tak je to asi blbě.
Na druhou stranu, když na tu propagačku startuju z Roudnice, kde jsem nikdy předtím neskákala, jen jsem tam odstartovalas letadlem, tak asi taky není dobře, aby se mi toto letiště započítalo jako nová dropzóna...
Jak si to psát správně a nezkreslit přitom statistiku o počtu skočených dropzón?
Re:propagačky v záznamníku - 05. 01. 2010 12:08No, ja mam v zaznamniku kolonku "misto seskoku" a tim padem neresim preklad . Ovsem byt prislusnikem vysadkove 101., tak si do kolonky "Dropzone" napisu "Somewhere in Normandy"
Ale ted trochu vazne, ja myslim, ze tady jsi se dostala do zajeti zpetneho prekladu. Jak se totiz prejalo slovo "Dropzona" z anglictiny, mozna se to az prilis chape jako neco spojeneho s letistem, na kterem se skace ("...tam preci zadna dropzona neni."). Ja si vsak myslim, ze tady klidne muze fungovat i doslovny preklad, tedy neco jako "zona schozu" a to muze byt treba vietnamska dzungle, Normandie a nebo ten Ustek.
Takze kdyz to shrnu, psal bych misto seskoku (dopadu). A statistika at se prizpusobi skakani a ne skakani statistice
| | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Hanka
Správce Admin
Re:propagačky v záznamníku - 05. 01. 2010 13:08OK, a když jsi zahozenej a přistaneš do nějaké díry dva kilometry od letiště (typicky Pašinka v Kolíně)), napíšeš si jako dropzone Pašinku nebo ten Kolín?
Jinak mi někdo napsal skvělej překlad dropzone jako paraflek
Re:propagačky v záznamníku - 05. 01. 2010 13:31Tady je asi treba ponechat volny prostor vlastni iniciative a individualnimu posouzeni, kdyz budu parafrazovat jednu filmovou hlasku, tak tedy "dle usudku kazdeho soudruha"
Ja bych si napsal Kolin. No, prece to nepriznam Nebo napisu ulohu 709 - seskok do terenu a budu se tvarit, ze to bylo schvalne
Příspěvek editován: tuton, v: 05. 01. 2010 13:36
Gondo
Správce Admin
Re:propagačky v záznamníku - 05. 01. 2010 13:56Já myslím, že tohle je zbytečné řešit, kolik propagaček člověk naskáče? Já píšu letiště, ze kterého se startuje.
Tereza Tůmová
Uživatel ••
Re:propagačky v záznamníku - 05. 01. 2010 15:48Taky bych to moc neresila. Kdyz jdu (uz nahodou) nejakou propagacku, tak do zaznamniku pisu misto pristani, letiste je jen misto nejakeho startu, coz me nezajima, pro me je dulezity seskok A kdyz me zahodi do Pasinky, tak pisu DZ Kolin, protoze muj cil i umysl byla DZ Kolin...ze to nekdo nezvladl vysadit, to uz neni muj problem :-D
Goldik27
Uživatel ••••••
Re:propagačky v záznamníku - 05. 01. 2010 17:29... ale ale Fantomsko (ahoj) "...ze to nekdo nezvladl vysadit, to uz neni muj problem" ... a ci by to mel byt problem, kdyz ne tvuj, protoze ty budes v haji zelenem pri spatnem vysazeni a z pohodoveho seskoku muze byt boj o holy zivot (bez nadsazky) ... jako cerstva aspirantka na kategorii C (nebo uz i drzitelka) bys mela mit o bodu vyskoku jasno a hlavne bys mela byt schopna samovysazeni ... Je sice hezke, ze mame v letadlech svetylka, ale kazdy muze udelat chybu. Osobne se vzdy pred vyskokem podivam kde jsem, pokud to je tedy mozne, a i pri horsim vysazeni se da problemum castecne predejit, napriklad vyssi vyskou otevreni (kontrola snosu behem volneho padu letmym pohledem na zem a orientaci), ktera nam da vetsi sanci doletet zpet na DZ.
Obecne jsem zastancem teorie, ze pred seskokem je dobre znat meteorologicke podminky, vcetne vyskoveho vetru, pripadne (pokud nejsem clenem 1.vysadky dne) nasosnout info o podminkach od vysadky predchozi...
A k tematu: pokud jedu skakat na nejakou DZ tak pisu tuto i kdybych pristal v poli u Kotehulek ... kdyz skacu propagaci pisu cil propagace
Tereza Tůmová
Uživatel ••
Re:propagačky v záznamníku - 05. 01. 2010 20:08Goldiku, ty jsi ale nepochopil puvodni zamer meho prispevku! Vsechno, co jsi popsal....ano, bezvyhrad. AAle puvodni myslenka byla, ze kdyz (az uz svou, vysazovace...) chybou pristanu mimo DZ, nebudu si prece do zapisniku psat Pasinka, Ratbor....ale DZ Kolin, protoze to byl muj cil. Dobrovolne se mi skakat do Pasinky nechce.
Hanka
Správce Admin
Re:propagačky v záznamníku - 06. 01. 2010 00:26když to člověk vezme do detailu, letos jsem dobrovolně přistála mezi domorodce jedné malé vesničky, ještě s Lugim. Domorodci nás ihned po přistání zatkli, pozvali na grilování a pivo a pařili jsme u nich na zahradě až do 11. A v Pašince jistě žijí také dobří lidé
Jinak udělám to asi jako Goldík, psát si místo startu, v případě propagačky, místo cíle. Teď jenom dohledat příslušné seskoky a opravit je
Re:propagačky v záznamníku - 06. 01. 2010 06:40Pochopil jsem velmi dobre a v zaveru meho prispevku odsouhlasil Reagoval jsem na tvou noticku v podstate pod carou, kterou jsi s urcitou nadsazkou a velkym usmevem popsala pristup spousty skokanu provozujicich nas sport na vetsich DZ,bezmezne spolehajicich na dovednosti a um pilotu, vysazovace, potazmo ridiciho seskoku, ktery bod vysazeni urcuje podle dostupnych informaci. Slo mi hlavne o to aby se tito lide (spousta jich tuto diskuzi cte a obcas do ni i prispiva)zacali nad touto problematikou trochu zamyslet ... Z pozice obcasneho RS na velke DZ ti mohu zodpovedne rict, ze urcit od stolu bod vyskoku pro 1.vysadku dne, kdy z jednoho naletu ze 4000m vyskakuje 18 lidi a ty je chces mit vsechny na cilove plose, neni opravdu nic jednoducheho. A ver mi, ze meteorologicke podminky nejsou zdaleka faktorem jedinym ... Proto jsem apeloval na to, ze i skokan muze vcasnym rozpoznanim svou situaci vyrazne ovlivnit.