Hledání

Přihlášení

Home arrow Fórum
Springo - zkušenosti - 20. 12. 2008 12:34 Zdravím všechny,
chtěl bych si udělat pod stromečkem radost a přemýšlím o koupi padáku Springo 140.
Jsem muší váha a vážím jen 62kg. Do teď skáču na obyč. PD-170 a rád bych přesedlal na něco rychlejšího.
Prosím o rady a zkušenosti s tímto padákem. Letové vlastnosti, jak ho balíte (nějaká doporučení) atd. Vše co vás napadne. Díky
  | | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Re:Springo - zkušenosti - 21. 12. 2008 16:58 Předpokládám,že kategorii A,jak máš napsáno v profilu už nemáš,že ne?
Re:Springo - zkušenosti - 25. 12. 2008 16:17 Ahoj,

Moc bych ti to nedoporučoval, je to již velmi stará konstrukce a nemá tolik vztlaku jako jiné. Také si nemyslím, že přechod ze starého konvenčního PD na tento padák je vhodný. Doporučil bych spíše Sabre 2 150 na alespoň 50-100 skoků a potom případně zmenšit na 135 ale velmi opatrně. PD má teď nový padák Storm. Další variantou jsou padáky Aerodine pilot, které mají super letové vlastnosti. Záleží na tvých zkušenostech, zda máš za sebou nějaký kurz létání, ...

Na různých DZ si můžeš vyzkoušet různé padáky. Když se obrátíš třeba na Gejzu ( jan Klapka ) má skladem nějaké dema od PD.

Užívej a hlavně pokaždé ve zdraví přistaň
Re:Springo - zkušenosti - 29. 12. 2008 08:18 Zdar, sice se moc neznéme, ale jestli budeš s tím co máš napsáno v záznamníku takhle rychle zmenšovat padáky, nemohl by si mi pak něco z vybavení odkázat?
Re:Springo - zkušenosti - 30. 12. 2008 13:12 Presne.Dej echo az to koupis.Dam si te na death list.
Body jsou body.
Re:Springo - zkušenosti - 31. 12. 2008 12:22 Zdarec všichni.
Jsem rád, že máte starosti o mé zdraví
Na Springo jsem se ptal kvůli tomu, že se tady v bazaru jedno vyskytlo a přišla mi zajímavá jeho cena. Nemůžu si dovolit kupovat každý půl rok o 10sqf menší vrchlík a tak jsem chtěl pořídit něco, na čem bych tak za 100-200 jumpů mohl skákat. Ano sám vím, že optimální by byl např. Sabre 150, Elektra apod. Ale 25 tis. za dost oskákaný vrchlíky fakt nemám a vzhledem k tomu, že všechno radši proskáču ani jen tak nenašetřim .
Nakonec to Springo brát nebudu, vzhledem k negativním hodnocením. Ne na mou osobu , ale na kvalitu zmiňovaného vrchlíku.