Hledání

Přihlášení

Home arrow Fórum
Jaký studentský padák? - 09. 10. 2008 20:00 Zdravím,
uvažuju o koupi padáku, který bude sloužit dvěma začátečníkům. Problém je že dost odlišným. Primární skokan bych byl já, 30/185/80, sekundární 15/170/55, předpokládaný růst na cca 180/70 kg. Padák využíván spíš pro rekreační skákání.
Takže co zvolit, aby jsme si oba zalétali? Zatím uvažuju o PD navigator, cca 220 - 240. Co postroj? Přeci jen je rozdíl mezi skokany značný. Váš názor? Díky.
  | | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Re:Jaký studentský padák? - 09. 10. 2008 21:09 Já jsem začínal - AFF na Navigátoru 220, s 92kg mi připadal jako strašně hodnej padák. Holky s menší vahou na něm visely dost dlouho, takže na to co píšeš bych 220ku viděl jako OK, ideálnější snad dvoustovku...
Postroj realX...?
Re:Jaký studentský padák? - 07. 11. 2008 16:24 Objevil jsem tady inzerát na prodej levného kompletu. Cena je hodně nízká, Ale nejspíš odpovídá roku 1997. A 500+ Dá se na tom ještě skákat. Jsem začátečník a později bych měl určitě zájem o nákup vlastního padáku. Nejsem si zcela jist, zda budu kupovat nový padák, nebo spíš něco použitého. Byl bych rád, kdyby mi někdo poradil, jak dlouho se dá padák používat. Na jak dlouho platí technická, jak často se musí měnit šňůry a zda je nějak oficiálně omezena životnost padáku. A zkrátka vše co je potřeba vědět při nákupu používaného padáku. Děkuji