Hledání

Přihlášení

Home arrow Fórum
<< Začátek < Předchozí 1 2 Následující > Konec >>
Výškoměr - 16. 04. 2008 10:01 Ahoj všem,
uvažuju o koupi výškoměru, nebo přesněji koupě je jasná věc, ale uvažuji o tom, jaký pořídit. Myslela jsem na digitální a zároveň uvažuju o pípáku. Prosím zkušenější kolegy, poraďte, na co se zaměřit, klady/zápory, jaká jsou různá dobrá/špatná provedení a tak? S čím máte Vy osobně zkušenosti? Budu ráda i za jakékoliv odkazy na prodejce/výrobce atp.
  | | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Re:Výškoměr - 16. 04. 2008 10:14 Já mám Barigo a ProDytter a jsem celkem spokojená,ale je známá věc,že Bariga trochu proměřujou.Třeba když jsi ve 4000,máš na Barigu 4200 apod.
Re:Výškoměr - 16. 04. 2008 21:49 u el. pipaku je docela dobre, kdy ma vypinac. baterky pak vydrzi dele. mam starsi,nevypinatelny, typ a baterky vydrzi necele 2 roky
Re:Výškoměr - 16. 04. 2008 23:09 To je věc která mě taky zajímá, do teď si půjčuji Barigo a přijde my docela dobrý, i když nepohodlný.
Pípák zatím nepoužívám tak nevím.
Re:Výškoměr - 17. 04. 2008 08:45 Mezzanine napsal:
Já mám Barigo a ProDytter a jsem celkem spokojená,ale je známá věc,že Bariga trochu proměřujou.Třeba když jsi ve 4000,máš na Barigu 4200 apod.
Mám taky Barigo, ale tenhle "problém" mi nevadí. Nahoře mám o 200 metrů víc než ostatní, čili si více zaskáču za stejné peníze
Čím blíže k zemi, tím je odchylka menší, ve výšce otevírání v podstatě neznatelná a na zemi je tam spolehlivě ta nula, se kterou jsem startoval.
Re:Výškoměr - 17. 04. 2008 14:15 Ahoj Karle...a jak se ti skáče na PD ?
Dominika

Příspěvek editován: domka, v: 17. 04. 2008 14:16
Re:Výškoměr - 17. 04. 2008 19:21 Jak jinak než dobře,přešel jsem na něj z VTP 100 tak když se nademnou poprvé otvíral myslel jsem že se snad neotevře jak se pomalu otevíral.Teď skáču stabilizace zas na VTP tak se těším až se k němu vrátím. Jinak tě musím pochválit za péči jakou jsi mu věnovala, je jako nový jenom ty karabiny jsem si nechal vyměnit za přezky.
Re:Výškoměr - 18. 04. 2008 08:52 Tak to jsem ráda. Ať ti dobře slouží. Doufám, že někdy hodíte na net nějaké fotky z provozu, ať se pokochám
D
Re:Výškoměr - 18. 04. 2008 13:07 Budík na ruce je super věc, ale časem zjistíš, že když používáš pípáky, tak se na výškoměr při otvírání ani nekoukneš. Pípák je potřeba, spousta lidí co se jim při skoku něco povedlo, tak z toho byli tak nadšený, že zapomněli sledovat vejškoměr a otvírání pak honili na poslední chvíli. Pro kontrolu výšky při přistání budík stačí, ale když začneš zmenšovat padáky a začneš přistávat rychleji, tak bude určitě výhodnější mít na ruce digital. Nemusíš přemýšlet, jestli ručičky ukazuje 150 nebo spíš 200 metrů
Re:Výškoměr - 22. 04. 2008 08:55 Mezzanine napsal:
Já mám Barigo a ProDytter a jsem celkem spokojená,ale je známá věc,že Bariga trochu proměřujou.Třeba když jsi ve 4000,máš na Barigu 4200 apod.

Tak patrně není Barigo jako Barigo. Jednak to co mi ukazuje souhlasí s tím co pak dole vyčtu na záznamníku seskoků v pro-tracku. Schválně jsem našel i zkušební protokol který ke každému Barigu dává výrobce, a ten muj v 1km ukazuje o 10m méně, ve 2,3,4km ukazuje o 10m více.
Takže tolerance myslím více než slušná. A protokolu od výrobce se myslím dá věřit.
<< Začátek < Předchozí 1 2 Následující > Konec >>