Hledání

Přihlášení

Home arrow Fórum
Kdy koupit vlastní padák ? - 18. 09. 2008 19:27 Ahoj mam dotaz zatim jsem student mam naskakano jeste malo stabilizace mam za sebou. chtel jsem se zeptat kdy je vhodne koupit si svuj vlastni padak a o jaky typ by se melo jednat. Predem moc dik za info
  | | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Re:Kdy koupit vlastní padák ? - 18. 09. 2008 20:24 Ahoj Jakube,
vzhledem k tomu, že skáčeš stabilizace předpokládám,
že se nepohybuješ na Dropzónách typu: Kunovice,Prostějov,Příbram,Kolín,Klatovy,Most.....
Takže otázka první: disciplína přesnosti přistání, nebo VOLNÉ PÁDY? Každopádně je to u každého natolik individuální záležitost podle dovednosti a umu co student předvádí, že koupi vlastního padáku v tuto chvíli bych probíral se tvým instruktorem... Je brzy...
Re:Kdy koupit vlastní padák ? - 18. 09. 2008 20:29 No na jedne z vyjmenovany DZ zrovna skacu ale nejsou penize na AFf tak skacu klasicky pokracovani.. Asi na 90% by slo o volne pady. vim ze je brzy ptam se ciste jen ze zvedavosti.
Re:Kdy koupit vlastní padák ? - 19. 09. 2008 08:19 Když si člověk půjčí padák a koupí letenku, je ten seskok takovej dražší,že
Jo, začátky jsou těžké a drahé.
První poskač na tom školním,co to je 220,240 a jak ti dohlížející instruktor(předpokládám že znalý teorie létání na moderních padácích) naznačí že ti to jde(bývá to tak 30 skoků nejméně v krátkém časovém horizontu)tak pak se poohlédnout po nějaké hodné 190sátce,třeba sabre2. Je to ale internetový názor, individuální přístup je lepší
Re:Kdy koupit vlastní padák ? - 19. 09. 2008 09:03 Ahoj Jakube,

obecně bych doporučovala koupit padák tak při sto skocích. To už by sis mohl koupit něco, co ti vydrží na několik set dalších seskoků. Když si padak koupíš teď, když skáčeš stabilizaci, tak by to bylo něco přes 200sqft a zanedlouho pak zacnes pokukovat po necem mensim.

A jakej padak - to se zeptej sveho instruktora - ten za tebe bude podepsany a hlavne vi, jak ti to lita.

Jo - a kdyz uz planujes vlastni padak, tak to chce delat minimalne 50 skoku rocne. Jinak se ti to nevyplati (prebalovani zalozaku, prohlidky pristroje a vubec starosti s tim celkem - pojisteni, tahat to na letiste atd atd).

Hanka

Pro Happyjumper: čéče, nevím, kde skáčeš, ale docela zírám na to, jak hned vyřazuješ ty dropzóny, na kterých by mohl člověk skákat. To vypadá, jako kdybys jezdil na všechna ta letiště už léta a znal je jak svý boty. Což asi pravda nebude, protože zrovna v Kolíně se stabilizace skáčou na obou dropzónách (tedy jak u "horňáků" tak u "dolňáků").
Re:Kdy koupit vlastní padák ? - 19. 09. 2008 12:43 Jo myslel jsem si ze tak u te stovky by to bylo optimalni.. 50 seskoku nebude problem mame v planu naskakat vic za sezonu tak si myslim ze se mi potom vlastní padak urcite vyplati.. No ted hlavne chci poresit kombinezu, helmu , vyskomer.

EDIT: Jinak teda skacu v Koline u I. To nevim jestli jsou hornaci nebo dolnaci..

to Happyjumper: JJ.. ale da se to. to vis ze to pak bude lepsi.

Příspěvek editován: Jakub, v: 19. 09. 2008 12:49

Příspěvek editován: Jakub, v: 19. 09. 2008 12:51
Re:Kdy koupit vlastní padák ? - 19. 09. 2008 14:04 to Hanka: Samozřejmě že neznám letiště v republice jak svý boty. Ani sem nevěděl že se ještě na DZ skáče static line s pokračovacím výcvikem.Je to doména menších letišť atd. Jde pouze o názory, od toho fórum tady je, že jo.
Re:Kdy koupit vlastní padák ? - 19. 09. 2008 16:09 Jak je to s tim pojistenim ? Nic o tom nevim, tak by me zajimalo kolik to stoji rocne a ceho se to konkretne tyka... Diky za info.
Re:Kdy koupit vlastní padák ? - 21. 09. 2008 19:14 Jinak teda skacu v Koline u I. To nevim jestli jsou hornaci nebo dolnaci..
To jste přeci dolňáci, ale ber to s rezervou, dělám si z toho legraci;

Happyjumper: Jasně, to jo, ale valila jsem oči na to, kolik jsi vyřadil hned dropzón, tak jsem na to řekla taky svůj názor. Sorry, jestli to vyznělo nějak arogantně, nebylo to tak myšleno.

Petr: Pojišťuje se hlavní padák, je to jednou ročně asi dvě stovky.